KRS247.no

Henter værvarsel...

– Det er alltid håp i hengende snøre

Onsdag kveld var representanter Kristiansand og Songdalen kommuner, fylkeskommunen, Fylkesmannens miljøvernavdeling og Statens vegvesen samlet til meklingsmøte om Ytre Ringvei. Etter drøye tre timer rundt forhandlingsbordet bestemte partene seg for å ta pause i fem dager.

Foto: Pål Lomeland

Fylkesmann, Ann Kristin Olsen (Arkivfoto: Pål Lomeland)

– Det jeg kan si at vi ikke kom frem til noe meklingsresultat i kveld. Men partene var instilt på å fortstete slik at nytt møte er berammet til førstkommende mandag. Da skal partene ha sett på visse forhold som enkelte trengte tid til å undersøke. Møtet skjedde i en grei og saklig tone, men noe resultat fikk vi ikke. Det sier forhandlingsleder, fylkesmann Ann Kristin Olsen til KRS247.

Stidens kjerne er at fylkesmannen og kommunene krever at Ytre Ringvei gjennom Vågsbygd til Songdalen skal gå i lang tunnel for å spare mest mulig av miljøet. Det samme gjelder strekningen ved Kjerrane. Statens Vegvesen på sin side mener dette blir for dyrt og at de allerede har strukket seg langt når 11 av den 16 kilometer lange strekningen er lagt i tunnel.

Ann Kristin Olsen mener det er mulig å komme frem til et omforent forslag.

– Det er vanskelig å anslå. Det som er sikkert er at vi får prøve og det er alltid håp i hengende snøre, ikke sant?, avslutter en hemmelighetsfull fylkesmann.