KRS247.no

Henter værvarsel...

– Det blir uansvarlig å forsøke en omkamp

Verken Venstre og Senterpartiet ønsker å stoppe utbyggingen av parkeringshus under torvet. Det ble klart etter at begge partiene avviklet gruppemøter mandag kveld. 

Det har knyttet seg stor spenning til om partiene ville snu i saken om parkeringshus, etter opprinnelig ha vært motstandere. I forrige uke gikk rådmann Tor Sommerseth ut og advarte politikerne om at byggestans kunne medføre til et erstatningskrav på minst 50 millioner kroner.

– Det vil være vanskelig å bryte en juridisk bindende avtale. Det er problematisk for oss å skulle gå inn for å omgjøre et lovlig fattet vedtak, sier Venstres gruppeleder Ivar Bergundhaugen til KRS247.

Dermed ønsker ingen av sentrumspartiene omkamp i denne saken.

– Nå har vi fått landet at vi ikke ønsker å utsette kommunens rykte for det. Vi vil da gå inn for rådmannens innstilling i saken. Det ville fått uheldige konsekvenser for kommunenes troverdighet, som  også er en problematisk ting i denne saken, sier Bergundhaugen.

– Det økonomiske i dette, har blitt mye større enn det vi forutså i valgkampen. Vi er for trege med å rydde opp i noe beklagelig som har skjedd. Det burde absolutt ha blitt tatt noen hensyn tidligere som kunne gjort at en sånn beslutning kunne ha ventet til nå, sier Sps bystyrerepresentant Ole Magne Omdal.

Dette var også Ivar Bergundhaugen enig i.

– Vi ser at det blir veldig dyrt, så dyrt at vi føler at det er uansvarlig å forsøke en sånn omkamp.

Venstre og Sp ønsker å stå sammen i denne saken, og benyttet anledningen til å meddele at de vil jobbe for de sakene de syntes er viktige og dermed utnytte det momentumet denne saken gir.

– Vi ønsker å se framover og bruke vår makt til å få en grønnere by. Det skal merkes at politikken sentrum er styrket i Kristiansand i forhold til hvordan det har vært før. Vi vil jobbe for et vesentlig grønnere fokus i byen framover, sier Ivar Bergundhaugen.

Dermed går det mot bygging av parkeringshus på Torvet. Saken avgjøres endelig i bystyret onsdag.

DSC_0783

Foto: Petter Hjorth