KRS247.no

Henter værvarsel...
Parkeringskjeller. Foto: Amanuel Tefaghabr

Det blir parkeringshus under Torvet.

Med voteringsresultatet 28-25 ble det avgjort at det blir parkeringskjeller under Torvet i Kristiansand. Saken har vært omdiskutert i byen både blant politikerne og innbyggerne. Etter en het debatt i bystyresalen onsdag kveld er saken nå altså avgjort.

– Jeg synes det var en klok avgjørelse med tanke på at kommunen risikerte å gjøre seg selv til en avtalebryter, og dermed lage et dårlig renommé for byen, sier Stian Storbukås (FRP).

Stian Storbukås fra Fremskrittspartiet (Foto: Tor Erik Schrøder)

Stian Storbukås fra Fremskrittspartiet (Foto: Tor Erik Schrøder)

– I tillegg er en sum på 50 milloner kroner dramatisk. Om det skulle bli tatt fra skole, omsorg og flerbrukshaller ville det jo vært en avgjørelse som svei for hele befolkningen, fortsetter han.

Flertallet bestod av Høyre (13), KrF (7), Frp (4), Venstre (3) og Pensjonistpartiet (1) Gruppen som stemte i mot var Ap (15), MDG (3), SV (2), Demokratene (2), Rødt (1) og Sp (1) og Harald Sødal fra KrF.

Mette Gundersen (AP) fremmet i første innlegg i debatten et forslag som skulle resultere i byggestans av parkeringskjelleren. Slik gikk det altså ikke.

– Vi er selvfølgelig skuffet. Vi ønsket jo at bystyre skulle stå for det de sa i valgkampen om at de ønsket å stoppe dette, sier Gundersen.

Mette Gundersen (AP). Foto: Marianne Furuberg

Mette Gundersen (AP). Foto: Marianne Furuberg

– I politikk er det sånn at noen ganger vinner du, andre ganger ikke. Vi legger den ballen død nå og skal jobbe mye for miljøet i Kristiansand de neste fire årene. Jeg synes det har vært en veldig god debatt, som tok lang tid, men det var verdt det, avslutter Gundersen.

Et forlslag fra Arbeiderpartiet om å utarbeide en helhetlig plan for parkering i sentrum/Kvadraturen ble vedtatt mot fire stemmer.

Viste sin motstand

DSC_0009

Demonstranter mot parkeringskjelleren under Torvet. Foto: Marianne Furuberg

Utenfor bystyresalen ble politikerne møtt av Kristiansandere som er mot bygging av parkeringskjelleren.

Facebooksiden «Nei til parkeringshus under Torvet» hadde 3696 medlemmer onsdag kveld.

Motstanderne hadde også funnet veien inn i bystyresalen når saken ble debattert av politikerne.

Hør forøvrig hele debatten på denne siden.