Annonse

– Neppe to nestledere fra Agder


Politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Etter at Dagrun Eriksen lanserte at hun tar gjenvalg som nestleder i KrF, har Vårt Land undersøkt hvor stor støtte hun har. Det viser seg at Agders to kandidater, Eriksen og Kjell Ingolf Ropstad, til nestlederverv har begge støtte fra seks fylkeslagsledere hver. Dog tror politisk redaktør i Fædrelandsvennen, Vidar Udjus, at to Agderpolitikere som nestledere er veldig usannsynlig.

– Det vil ikke resten av landet gå med på, sier Udjus til Krs247 og Radio Sør.

Udjus peker på at Hordaland og Rogaland er såpass sterke bastioner i partiet at Sørlandet ikke vil klare å bli såpass godt representert.

Hør hele intervjuet med Udjus her.

 

KrF = Sørlandets interesser sentralt?

Udjus tror KrF fort kan være en effektiv link mellom Agderfylkene og Stortinget.

– Vi ser at KrF på Stortinget er veldig opptatt av det som skjer på Sørlandet.

Udjus trekker frem Hareides støtte til Dagrun Eriksen da striden om stortingsplass stod mellom henne og Hans Fredrik Grøvan, og mener dette tyder på at partiet sentralt følger med på Sørlandet. Udjus tror KrF kan være en av de korteste veiene for Sørlandet inn på Stortinget rent politisk og agendamessig.

– KrF står sterkt i Vest-Agder, og Kristiansand er den storbyen der partiet har den eneste reelle muligheten til å få ordføreren. Det som skjer i Kristiansand og i Vest-Agder, legges merke til sentralt i Oslo!

Udjus tror KrF i Kristiansand nok vil ha et sterkt ønske om å få plass i partiets sentrale styre og stell, og med et parti som er på vippen og viktig samarbeidspartner med regjeringen kan Sørlandet få en viktig link inn til Oslo.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar