Annonse

– Det blir en fantastisk sommer


Foto: Helge Martin Markussen

Assisterende havnedirektør, Thomas Granfeldt, er optimistisk på vegne av egen cruisesesong. Den nye cruisekaia som åpner 31. mai er spesialbygd for å ta inn verdens første fartøy, og det skal gå slag i slag helt til begynnelsen av høsten. Med andre ord; cruisesesongen en viktig del av havnas arbeid. 

Det forventes i overkant av 50 anløp til Kristiansand i årets sesong. Det begynner i starten av mai, og det går slag i slag helt til tidlig høst. Det er ikke bare havna som nyter godt av cruisesesongen i Kristiansand. Innovasjon Norge konkluderte med at hver passasjer legger igjen 860 kroner hver.

– Da er det bare å gange opp. Drøye 100 000 passasjerer ganger 860 kroner. Det blir penger som blir lagt igjen i regionen, sier Granfeldt til KRS247.

– Hva har man lært av de to siste Disneyskip-anløpene om hva som må skje på land når båtene ligger til kai?

– Dette er viktig! Opplevelsene må fornyes hele tiden for at båtene skal komme tilbake og jeg synes Kristiansandsregionen og Sørlandet har vært flinke til å fornye seg. Det er enda en lang vei å gå, og vi må oppfordre alle som har en tanke eller idé om hva en passasjer skal oppleve i Kristiansand til å ta kontakt med turistkontorer, Cruise Sørlandet, guideforeninger og diskuter. Prøv å tilpass dette cruisebåtene, og det er alltid behov for nye opplevelser.

– Store skip kan forurense mye. Hva tenker man om miljøet?

– Kristiansand havn er en miljøhavn. Dette er viktig for oss og det står langt fremme i hodet vårt når vi planlegger for fremtiden. Vi bygger den nye kaia slik at vi i fremtiden kan tilby cruisebåter landstrøm. Dog er det sånn i dag at teknologien kanskje er der, men det er vanskelig å få det gjennomførbart, sier Granfeldt og sier videre at det er mange detaljer som må stemme.

– Men de båtene som kommer til Kristiansand brenner ikke tungolje. I tillegg renser de utslippene sine gjennom skorsteinen. De båtene, uten unntak, har noen av den mest moderne teknologien som er å oppdrive med hensyn til miljø. Det kan jeg betrygge alle med, sier han.

Han tror at om man måler utslipp per passasjer, så er cruiseanløp bedre enn bobilturister.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer