Annonse

– Det behøver ikke bli ille i det hele tatt


Foto: Statens Vegvesen

Fra 1. mars skal Baneheitunnelen og Oddernestunnelen utbedres. Fartsgrensen reduseres til 50, og det skal opp en midtdeler i vestgående løp i begge tunnelene. Dette gjør at du som bilist må holde deg i høyre felt om du skal til Kvadraturen eller til sykehuset. Kommunikasjonssjef for Statens Vegvesen Region Sør, Lars Helge Rasch, tror likevel folk kommer til å tilpasse seg dette ganske raskt.

– Det behøver ikke å bli ille i det hele tatt, sier Rasch.

Han mener at tidligere erfaringer viser at det ikke trenger å bli krise. Likevel anbefaler han at de som kan ta bussen, tar bussen. Trafikken kommer til å gå saktere, såpass kan Rasch love. Det er likevel midtdeleren i de vestgående løpene i tunnelene som kan skape flest problemer.

– I det løpet hvor det ikke jobbes, altså det vestgående løpet, setter vi opp en midtdeler. Den kommer til å bestå hele døgnet. Den står der fordi det kommer til å gå toveistrafikk i dette løpet når det arbeides om nettene, forteller Rasch.

På dagtid vil trafikken gå som normalt, bortsett fra at midtdeleren fremdeles vil bli stående. Det betyr at om man kommer vestfra og vil til Kvadraturen eller sykehuset, må du som bilist holde deg i høyrefila. Hvis du ender opp i venstrefila kommer du deg ikke av europaveien før du er ved Vollevannet.

Tunnelene vil bli delvis stengt for trafikk på nattestid for at de skal kunne etterkomme nye standarder fra EU på sikkerhet, og arbeidet omfatter flere nødtelefoner, brannvarslere og brannslukkingsapparater samt at lys og vifter skal byttes ut.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer