KRS247.no

Henter værvarsel...

Den glemte krisen i Tsjad

Leger Uten Grenser lanserer hvert år sin liste over de to glemte krisene i verden. Etter å ha hørt om forholdene i innlandslandet Tsjad i Afrika, tok tre elever ved Fiskå skole på seg å spre budskapet om tilstanden i landet.

– De er kronisk fattige, og det kommer flyktninger inn som de ikke kan ta seg av. De har også ekstrem dårlig helsehjelp, sier Petra Ulvshus til KRS247.

Hun, sammen med Marielle Jakobsen og Marius Riise Josdal, tok på seg å formidle hvilken situasjon landet er i. FN rangerer landet som det femte fattigste i verden, og landet har vært plaget av flere borgerkriger og politisk ustabilitet.

– De har også sykdommer som malaria. I tillegg tar de inn en halv million flyktninger i året fra nabolandene, sier Marius Riise Josdal.

– Det er en krise som er blitt feid under teppet. Det er et land som ikke mange hører om. Jo flere som vet, jo mer får vi hjulpet, sier Marielle Jakobsen.

Hør intervjuet med 9.-klassingene her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/231531318″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]