KRS247.no

Henter værvarsel...

Den eneste søndagen julegryta er åpen

På søndag skal julegrana tennes i Kvadraturen. De som har fått ansvaret, i år også, er Frelsesarmeen. Dersom du vil bruke en søndag til å gi en gave i gryta, er det den eneste søndagen du har muligheten. Korpsleder i Kristiansand, Kolbjørn Ørsnes, mener det betyr mye for hans tropper at de har ansvaret for tenningen.

– Vi er blitt ganske komfortable med det etter hvert, både i Kristiansand og andre steder. Det er viktig for oss å kunne komme ut med budskapet vårt om julegryta og hva den betyr for de som trenger det mest i området, sier Ørsnes til KRS247.

Det er ikke bare rigging av gryta og tenning av lysene på julegrana som står på programmet. Ordfører Harald Furre gjester arrangementet, det blir musikalske innslag, det leses fra juleevangeliet før man til slutt går rundt juletreet. Ørsnes har en travel julegranhelg foran seg. Julegrana betyr mye for vestlendingen.

– Jeg skal være med på tenningen i Tangvall på lørdagen også, men ikke som en viktig person. Jeg liker julegrana, og hjemme hos oss skal grana opp på lille julaften. Det skal være et skikkelig juletre!

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/234825646″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]