Annonse

– Deltok i utvikling av kinesiske våpen


Foto: Morten Olsen Haugen Wikipedia

De to forskerne ved Universitetet i Agder (UiA) som er utvist fra Norge, deltok i utviklingen av avanserte kinesiske våpen, hevder Politiets sikkerhetstjeneste overfor TV2.

En kinesisk statsborger, som var stipendiat i tre år, og en professor med europeisk statsborgerskap og iransk bakgrunn, ble utvist tidligere i år fordi norske myndigheter mente de var en fare for rikets sikkerhet.

I går uttalte PST at de mener det har foregått ulovlig forskning som skal brukes i utviklingen av kinesiske våpen.

– Kort oppsummert så handler denne saken om en forskning som vi mener skal være med å videreutvikle de mest avanserte høyhastighets kryssermissilene, og i denne sammenheng til fordel for Kina, sier seksjonsleder Arne Christian Haugstøyl til TV 2.

Begge forskerne avviser saken og krever utvisningsvedtaket omgjort.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar