KRS247.no

Henter værvarsel...

Deling, kreativitet og skaperkraft

I morgen åpner Makerspace Norway. Mike Troxell og Christophoros Schuff forteller om et sted der folk med forskjellige bakgrunner, egenskaper, erfaringer, kunnskaper og arbeidsmetoder kan møtes for å dele både dyrt og stort utstyr og store og små ideer.

– Ideen er veldig enkelt et sted hvor du kan komme og lage ting. Det er litt som et treningsstudio, hvor du har et medlemsskap så du får tilgang til masse forskjellige maskiner, verktøy og kurs og hjelp. Men på Makerspace skal vi ikke trene, vi skal lage ting, sier Troxell til KRS247.

Han er gründer for stedet, og med på laget er blant andre Christophoros Schuff. Han mener det viktigste med stedet er det kreative fellesskapet som oppstår når folk brynes på hverandre og lærer av hverandre. Man ønsker å få frem folks kreativitet.

– Alle har en kreativ side. Vi vil få det frem og gjøre det sammen i et godt og hyggelig fellesskap, sier Schuff.

Stedet er for alle, er begge klare på. Det er ment som et lavterskeltilbud med et åpent miljø. Man kan være en entreprenør som vil lage en prototyp på et nytt produkt, du kan være kunstner, du kan være profesjonell. Det skal ikke stå på utstyret som er tilgjengelig. Fresebord, 3D-printer, laserkutter og flere ting som trengs i et slikt fellesskap. Christophoros vil helst lage ting uten å bruke strøm, og det er også mulig. Folk med en idé, men ikke kunnskapene og ferdighetene, kan trygt møte opp og snakke med de som er i Makerspace for å få hjelp til å utvikle og produsere.

Elektronikkverksted, metallverksted, treverksted, keramikkverksted og tekstilverksted er klare til bruk og bakt inn i grunnmuren i dette stedet er ideer hentet fra delingsøkonomien.

– Mange av maskinene er litt dyre og må ha plass. Hvis vi kan dele kostnadene på dem gjennom medlemsskap, så får vi alle tilgang til «cool machines», forteller Troxell.

Og nå, dagen før åpningen, er nesten alt på plass.

– Akkurat nå ser vi etter en stor industrikjøkkenvask, sier Schuff.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/310296168″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]