KRS247.no

Henter værvarsel...

– De må ha mye penger de vil bli kvitt

18 sjåfører mistet lappen og 237 ble ilagt forelegg for høy fart. Det er to av summene i utrykningspolitiets påskeregnskap. Up varslet før påsken at de ville være godt tilstede, allikevel ble det altså satt ny rekord i antall forenklede forelegg.

– Vi har stått på fra onsdag til mandag, og har hatt mer enn nok å gjøre på alle plassene vi har stått. Det forundrer meg like mye hvert år, vi varsler og folk vet at vi kommer til å ha kontroll. Vi stopper folk som sier, «Oisann, står dere her i år igjen? Jeg ble jo tatt her i fjor og». De må ha mye penger de vil bli kvitt, sier Øystein Krogstad, fungerende sjef for utrykningspolitiet i Agder og Sør-Øst.

Øystein Krogstad, fungerende distriktsleder i UP distrikt Sør. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Øystein Krogstad, fungerende distriktsleder i UP distrikt Sør. | Foto: Glenn Th. Faannessen

I påsken kan man ikke peke ut hvilken gruppe som er de store synderne i trafikken. Ifølge Krogstad bidrar både gamle, unge, kvinner og menn til forelegg og førerkortbeslag. Og denne påsken ble rekorden fra tre år tilbake slått. 237 ble ilagt forenklet forelegg for høy fart, 18 mistet lappen og fem fikk forelegg for ulovlig bruk av mobiltelefon.

– Jeg er redd for at det blir det blir det samme, men vi får kanskje være enda tydeligere neste år. Så får vi håpe at tallene går ned, sier Krogstad

Hør hele intervjuet med Krogstad her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/255728237″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]