KRS247.no

Henter værvarsel...

– De må ha ant at de var på tynn is

ESA mener Kristiansand kommune har brutt reglene for offentlige anskaffelser. Det ble klart i dag. Halvor Fjermeros i Rødt, som har klaget inn kommunen til ESA, lo høyt da han hørte budskapet.

– Det var en tilfreds latter. Det har jo vart lenge før dette svaret kom, og jo lengre tid som har gått, jo større fare er det jo for at dette ikke kan få noen tilbakevirkende kraft, sier Fjermeros til KRS247.

ESA mener kommunen har utlyst feil type konsesjon i sitt anbud, noe Fjermeros mente allerede i juli.

– Vi har hatt rett i den antakelsen som vi kom til i juli da vi skrev denne klagen til ESA. Dette var ikke en tjenestekonsesjon, men en bygg- og anleggkonsesjon. Allerede der ligger det en så grov feilvurdering fra kommunens side at de må ha ant at de har vært på tynn is, sier Fjermeros.

Ellen Rudnes fra Rødt mener at flere i politikken og administrasjonen i Kristiansand vet at de har brutt loven.

– Ja, det tror jeg! Når man gikk i dybden for hvordan denne saken var lagt fram, var den så systematisk merkelig. Administrasjonen hadde lenge samarbeidet med ett selskap om å planlegge å bygge et parkeringshus. Når dette selskapet sier at de har alle tingene på stell, legger kommunen ut et anbud med to ukers frist. Da var det selvfølgelig ingen som kunne ha mulighet til å prosjektere et helt parkeringshus andre enn dette selskapet, sier Rudnes.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/246203521″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/246203519″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]