KRS247.no

Henter værvarsel...

– De kopierer vårt festivalkonsept

Leder av protestfestivalen, Svein Inge Olsen reagerer på at Arendalsuken beveger seg mer i retning av Protestfestivalens konsept. Som en konsekvens av dette mener han at det blir vanskeligere for festivalen å få partiledere og statsråder til Kristiansand.

Protestfestivalen arrangeres i september, bare en måned etter at Arendalsuka går av stabelen i nabofylket.

Arendalsuka ble startet for fire år side og er en arena for uformelle møter mellom næringsliv og politikk. Protestfestivalen som arrangeres i Kristiansand er en protest mot avmakt og likegyldighet, og skal stimulere til engasjement og handling gjennom samtaler, debatt, kultur og meningsbrtytning.

Til Agderposten sier Olsen at den politiske festivalen Arendalsuka stadig kopierer Protestfestivalens konsept.

– Det jeg har sagt er at jeg har vært irritert på politikere og politiske ledere. Vi har vel invitert samtlige og alle bortsett fra Trine Skei Grande har sagt nei. De kan ikke. Men alle skal til Arendalsuka. Det er den flokkmentaliteten som jeg reagerer på først og fremst. Arendalsuka har også beveget seg mer og mer i retning av Protestfestivalen. De har fått flere kulturarrangementer og har tatt opp tematikk som vi gjør. Den ligner mer på oss enn Almedalsuken som den i utgangspunktet skulle etterligne, sier Olsen til KRS247.

– Men ser du på Arendalsuken som en konkurent og i så fall er det ikke sunt med konkurranse?

– Nei, jeg ser ikke på den som en sånn konkurrent Arendal og Kristiansand er to konkurrerende byer. Så jeg ser ikke på det som noe motstridende. Det er mer at det er et problem at vi ikke kan få topppolitiker til oss, fordi alle skal til Arendalsuken noen uker tidligere. Det er et større problem. Når vi har et demokrati synes jeg at statslederne skal fordele slike arrangementer mellom seg, mener festivallederen.

Olsen kan fortelle at han virkelig har prøvd å få topppolitikere til festivalen.

– Ja vi har prøvd. År etter år. Til årets arrangement har vi invitert samtilige statsråder og partiledere. Jeg har ikke noe forklaring på hvorfor de takker nei. Kanskje oppleves Protestfestivalen som litt farlig og provoserende. Det skyldes kanskje fordommer, men jeg vet ikke.

– Er du redd for å bli utkonkurrert av Arendalsuken?

– Nei, konseptene er fremdeles såpass forskjellige og de arrangeres i to forskjellige byer. Det er fremdeles en viss avstand mellom Arendal og Kristiansand. Vi har ikke så mange som kommer fra Arendal til Protestfestivalen og jeg vet ikke om det er så mange kristiansandere som reiser til Arendal for å delta på deres arrangement. Samtidig er det i utgangspunktet positivt med to samfunnsfestivaler på Sørlandet.