Annonse

– De fleste trenger å sy den ut


Har du prøvd bunaden enda? (Foto: Ann Helen Gjerde)

Strykejern og symaskiner går varme hos Husfliden nå i dagene før 17. mai. Flere trenger ny bunad, og mange er redde for å stryke skjorten feil. Så er det de som har oppdaget at bunaden har krympet siden i fjor.

– Mange har fått den til konfirmasjonen, og det er jo ikke alltid den holder seg. De aller fleste må sy den ut, og det er jo når man prøver bunaden at man ser hvordan året har vært, sier Hedda Simonsen, hos Husfliden.

Hektiske dager for Hedda Simonsen hos Husfliden.

Hektiske dager for Hedda Simonsen hos Husfliden.

Hun har hendene fulle nå i dagene før 17. mai. Ifølge henne trenger stadig flere hjelp med bunaden, og det mange som tror at det tar kort tid å få den fikset. De prøver å hjelpe så mange som mulig, men mange skjorter henger i kø. Derfor fylles dampstrykejernet med vann i ett sett.

– Veldig mange vil ha strøket skjortene sine. Da slipper de jobben, og mange synes det er litt vanskelig å stryke skjorten hjemme, sier Simonsen.

Er du usikker på hvordan du stryker, eller har vanskelige flekker på skjorten? Hør Heddas tips her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer