KRS247.no

Henter værvarsel...

– De fleste trenger å sy den ut

Strykejern og symaskiner går varme hos Husfliden nå i dagene før 17. mai. Flere trenger ny bunad, og mange er redde for å stryke skjorten feil. Så er det de som har oppdaget at bunaden har krympet siden i fjor.

– Mange har fått den til konfirmasjonen, og det er jo ikke alltid den holder seg. De aller fleste må sy den ut, og det er jo når man prøver bunaden at man ser hvordan året har vært, sier Hedda Simonsen, hos Husfliden.

Hektiske dager for Hedda Simonsen hos Husfliden.

Hektiske dager for Hedda Simonsen hos Husfliden.

Hun har hendene fulle nå i dagene før 17. mai. Ifølge henne trenger stadig flere hjelp med bunaden, og det mange som tror at det tar kort tid å få den fikset. De prøver å hjelpe så mange som mulig, men mange skjorter henger i kø. Derfor fylles dampstrykejernet med vann i ett sett.

– Veldig mange vil ha strøket skjortene sine. Da slipper de jobben, og mange synes det er litt vanskelig å stryke skjorten hjemme, sier Simonsen.

Er du usikker på hvordan du stryker, eller har vanskelige flekker på skjorten? Hør Heddas tips her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/263757680″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/263757437″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]