Annonse

Dataparty hyller gamle spilltradisjoner


Foto: Sørlanet

Over 500 datainteresserte i alle aldre har nettopp satt seg til rette inne i Gimlehallen til det som har blitt en årlig tradisjon på Sørlandet, nemlig dataparty innendørs. Årets tema er «Old School» og styreleder Kristian Lyngstøl i Sørlanet kan bekrefte at de går all-in for å skape den rette stemningen.

– Vi har satt opp flere CRT-tver og har koblet til flere spillkonsoller som jeg ikke engang kan navnet på. Vi gjør dette for å huske på hvor spillene kom fra. Og gamle 8-bits Nintendoer som folk gjerne har stuet vekk, som er der mye av spillkulturen begynte. Noe har overlevd, mens noe har forsvunnet litt i historiens glemmebok, sier Lyngstøl til KRS247.

Han satser på at flere av deltakerne har fått med seg årets tema og at de ikke bare spiller de gode gamle PC-spillene som forbindes med slike arrangement.

– Det er ganske mange unge som kommer så vi har sett noen ta med seg noen Nintendo 64-konsoller, sier styrelederen som gjerne vil understreke at det ikke bare er spill det handler om.

– Det er som Norway Cup hvor fotballen gjerne er viktig, men det som Sørlanet har til felles med den er det sosiale. Det er for å møte gamle og nye venner og kanskje sjekke opp noen damer. Det som er det stilige med de som er der er at de er utrolig gira på å komme igjen og igjen og ta med seg kameratene sine, sier Kristian Lyngstøl.

Sørlanet åpnet klokken 10:07 og frem til torsdag ettermiddag skal godt over 500 personer blant annet kjempe om 45 000 kroner i pengepremier i ulike konkurranser.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer