KRS247.no

Henter værvarsel...

Dataparty hyller gamle spilltradisjoner

Over 500 datainteresserte i alle aldre har nettopp satt seg til rette inne i Gimlehallen til det som har blitt en årlig tradisjon på Sørlandet, nemlig dataparty innendørs. Årets tema er «Old School» og styreleder Kristian Lyngstøl i Sørlanet kan bekrefte at de går all-in for å skape den rette stemningen.

– Vi har satt opp flere CRT-tver og har koblet til flere spillkonsoller som jeg ikke engang kan navnet på. Vi gjør dette for å huske på hvor spillene kom fra. Og gamle 8-bits Nintendoer som folk gjerne har stuet vekk, som er der mye av spillkulturen begynte. Noe har overlevd, mens noe har forsvunnet litt i historiens glemmebok, sier Lyngstøl til KRS247.

Han satser på at flere av deltakerne har fått med seg årets tema og at de ikke bare spiller de gode gamle PC-spillene som forbindes med slike arrangement.

– Det er ganske mange unge som kommer så vi har sett noen ta med seg noen Nintendo 64-konsoller, sier styrelederen som gjerne vil understreke at det ikke bare er spill det handler om.

– Det er som Norway Cup hvor fotballen gjerne er viktig, men det som Sørlanet har til felles med den er det sosiale. Det er for å møte gamle og nye venner og kanskje sjekke opp noen damer. Det som er det stilige med de som er der er at de er utrolig gira på å komme igjen og igjen og ta med seg kameratene sine, sier Kristian Lyngstøl.

Sørlanet åpnet klokken 10:07 og frem til torsdag ettermiddag skal godt over 500 personer blant annet kjempe om 45 000 kroner i pengepremier i ulike konkurranser.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/225916615″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]