Annonse

Dårlig veikvalitet på E18 mot Grimstad


Arkivfoto: Pål Lomeland

En studie foretatt ved Høgskolen i Oslo og Akershus viser at OPS-prosjektet E18 mellom Kristiansand og Grimstad har dårligere kvalitet enn tilsvarende veier med tanke på ujevnheter, dekkeskader og tilstandsutvikling.

Studien sjekket tre veistrekninger som er ferdigstilt ved offentlig-privat samarbeid (OPS) i Norge og den viste at på to av de tre strekningene, var sporslitasjonen 61 prosent høyere enn på veier som blir finansiert med årlige budsjetter.

Senterpartiets Janne Sjelmo Nordås i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité, sier til NTB, at OPS er lagt i fra en mirakelløsning for utbygginger og bedre veikvalitet som høyresiden har argumentert med. Nordår mener det er på tide å legge bort denne typen samarbeid som en framtidig finaniseringsmetode for norsk samferdselsutbygging.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer