KRS247.no

Henter værvarsel...

CB: – Vi holder oss under grensen

Fabrikksjef ved CB, Øystein Føreland synes det er urovekkende det som kom frem i går ved at 60 prosent av de 138 ølsortene som ble testet av Bryggeri- og drikkevareforeningen er sterkere enn 4,7 volumprosent alkohol. Han synes feilmerking er et alvorlig problem.

– Det med alkoholmerking er noe man må ta med største alvor. Der skal vi ligge under grensen, sier Føreland til KRS247 og understreker at rutinene hos CB, som er eid av Hansa Borg, er gode.

Fabrikksjef Øystein Føreland (Foto: Trond Marius Martinsen)

Fabrikksjef Øystein Føreland (Foto: Trond Marius Martinsen)

– Vi har veldig strenge rutiner på å følge opp alkoholprosenten, både under brygging og når brygget er klar for tapping. Og vi har ingen målinger med vårt eget øl som kommer over grensen. Så vi ligger konsekvent på mellom 0,1 og 0,2 prosent under det som er lovlig, sier Øystein Føreland.

Han tror ikke det er bevisst at flere av ølprodusentene ligger over den tillatte grensen, men at det handler om mangel på ressurser og kunnskap.

– Jeg tror mange av disse småskalabryggeriene har ikke samme laboratorieutstyr og muligheten til å følge opp hele tiden. Jeg tror det er mer ubevisst, at de bommer litt når de brygger og ikke har helt kontroll på hva som kommer ut. Jeg tror ikke noen bevisst prøver å lage sterkere øl, sier Føreland.

Hør hele intervjuet her

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/225178123″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]