Annonse

CB: – Vi holder oss under grensen


Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.no

Fabrikksjef ved CB, Øystein Føreland synes det er urovekkende det som kom frem i går ved at 60 prosent av de 138 ølsortene som ble testet av Bryggeri- og drikkevareforeningen er sterkere enn 4,7 volumprosent alkohol. Han synes feilmerking er et alvorlig problem.

– Det med alkoholmerking er noe man må ta med største alvor. Der skal vi ligge under grensen, sier Føreland til KRS247 og understreker at rutinene hos CB, som er eid av Hansa Borg, er gode.

Fabrikksjef Øystein Føreland (Foto: Trond Marius Martinsen)

Fabrikksjef Øystein Føreland (Foto: Trond Marius Martinsen)

– Vi har veldig strenge rutiner på å følge opp alkoholprosenten, både under brygging og når brygget er klar for tapping. Og vi har ingen målinger med vårt eget øl som kommer over grensen. Så vi ligger konsekvent på mellom 0,1 og 0,2 prosent under det som er lovlig, sier Øystein Føreland.

Han tror ikke det er bevisst at flere av ølprodusentene ligger over den tillatte grensen, men at det handler om mangel på ressurser og kunnskap.

– Jeg tror mange av disse småskalabryggeriene har ikke samme laboratorieutstyr og muligheten til å følge opp hele tiden. Jeg tror det er mer ubevisst, at de bommer litt når de brygger og ikke har helt kontroll på hva som kommer ut. Jeg tror ikke noen bevisst prøver å lage sterkere øl, sier Føreland.

Hør hele intervjuet her
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer