Annonse

– Byutviklingsstyret blir et sted med mye krutt


MDGs gruppeleder i Kristiansand, Marte Rostvåg Ulltveit-Moe. | Foto: Glenn Th. Faannessen

FrP med lederen, Venstre med nestlederen og Miljøpartiet De Grønne på plass. Byutviklingsstyret blir spennende å følge, mener førstekandidat ved kommunevalget i Kristiansand, Marte Rostvåg Ulltveit-Moe.

– Venstre har gjennom sitt samarbeid med FrP, Høyre og KrF gitt FrP lederen og selv fått nestlederen i byutviklingsstyret. Nå har vi også kommet inn i byutviklingsstyret, så det blir et sted med ganske mye krutt i de neste fire årene, sier Ulltveit-Moe til KRS247.

Arbeiderpartiet, Rødt, Sv og MDG har nå lagt frem sitt valgtekniske samarbeid. I formannskapet får AP tre representanter, MDG og SV en hver.  I Helse- og sosialstyret blir det to representanter fra AP og en fra Rødt.  I kommunalutvalget tre fra Arbeiderpartet, mens MDG og SV får henholdsvis første og andre vararepresentant. I oppvekststyret får Ap tre medlemmer, mens de tre første vararepresentantplassene går til Ap, MDG og SV i den rekkefølgen.

Ulltveit-Moe hadde selvfølgelig håpet at andre sentrumspartier hadde søkt til venstre i politikken fremfor å samarbeide med de som har styrt de siste fire årene. Hun legger ikke skjul på at MDG er glade i Venstre, men å samarbeide med noen som samarbeider med FrP er uaktuelt for De Grønne.

– FrP er for alt vi er mot. Vi prøvde å si til V og SP at hvis dere dumper FrP, så vil vi gjerne snakke med dere. Det ville de ikke, og sånn er politikken.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer