KRS247.no

Henter værvarsel...

– Byutviklingsstyret blir et sted med mye krutt

FrP med lederen, Venstre med nestlederen og Miljøpartiet De Grønne på plass. Byutviklingsstyret blir spennende å følge, mener førstekandidat ved kommunevalget i Kristiansand, Marte Rostvåg Ulltveit-Moe.

– Venstre har gjennom sitt samarbeid med FrP, Høyre og KrF gitt FrP lederen og selv fått nestlederen i byutviklingsstyret. Nå har vi også kommet inn i byutviklingsstyret, så det blir et sted med ganske mye krutt i de neste fire årene, sier Ulltveit-Moe til KRS247.

Arbeiderpartiet, Rødt, Sv og MDG har nå lagt frem sitt valgtekniske samarbeid. I formannskapet får AP tre representanter, MDG og SV en hver.  I Helse- og sosialstyret blir det to representanter fra AP og en fra Rødt.  I kommunalutvalget tre fra Arbeiderpartet, mens MDG og SV får henholdsvis første og andre vararepresentant. I oppvekststyret får Ap tre medlemmer, mens de tre første vararepresentantplassene går til Ap, MDG og SV i den rekkefølgen.

Ulltveit-Moe hadde selvfølgelig håpet at andre sentrumspartier hadde søkt til venstre i politikken fremfor å samarbeide med de som har styrt de siste fire årene. Hun legger ikke skjul på at MDG er glade i Venstre, men å samarbeide med noen som samarbeider med FrP er uaktuelt for De Grønne.

– FrP er for alt vi er mot. Vi prøvde å si til V og SP at hvis dere dumper FrP, så vil vi gjerne snakke med dere. Det ville de ikke, og sånn er politikken.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/225031797″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]