Annonse

– Byggingen av P-hus må stoppes


Arkeologiske undersøkelser er allerede startet på Nedre torv (Foto: Pål Lomeland)

Vidar Kleppe som er leder av Kristiansand kommunes kontrollutvalg mener at byggingen av nytt parkeringshus på torvet må stanses til ESAs foreløpige innsigelser i forhold til anbudprosessen blir avklart.

– Dette er alvorlig. Nå må alt stoppe opp, sier han til NRK Sørlandet.

I går ble det kjent at overvåkingsorganet ESA mener Kristiansand kommune kan ha brutt EØS-reglene for offentlige anskaffelser. I følge ESA skulle anbudet vært kodet som såkalt byggekonsesjon, i stedet ble anbudet utlyst som en tjenestekonsesjon. Som mulige regelbrudd ble det blant annet anført at anbudet ikke er bredt nok utlyst og at selve anbudsrunden hadde for kort varighet.

Foto: Pål Lomeland

Foto: Pål Lomeland

– Nå må vi ta disse signalene fra ESA og vente til dette blir avklart før vi begynner å bygge. Det må alle parter være tjent med. Hvis ikke vi får en avklaring før dette begynner, vil dette henge igjen hele tiden, sier Kleppe til NRK Sørlandet.

Kleppe varslet nå at kontrollutvalget, som er bystyrets tilsyns- og kontrollorgan ovenfor forvaltningen i Kristiansand kommune vil gjennomgå saken.

– Vi er forpliktet til å undersøke dette, sier han.




Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer