KRS247.no

Henter værvarsel...

Byens største julemarked!

– Det er klart vi trør til igjen. Arbeidet som Barnas stasjon i regi av Blå Kors Kristiansand driver betyr så mye for så mange at vi er glade for å kunne bidra. Det sier Agnes Gjellestad om at alle kvinne- og herrelogene i Odd Fellow Ordenen i Kristiansand er gått sammen om å arrangere et felles julemarked fra lokalene i Festningsgaten 2, med start på formiddagen på lørdag.

– Vi må jo tro at dette kan bli byens største julemarked, og at mange kjenner sin besøkelsestid, møter opp og virkelig støtter en god sak, sier Gjellestad.

– Vi ønsker å skulle invitere til et storarrangement som hele byens befolkning kan samles om. Samtidig kan vi få vist byens befolkning hva Odd Fellow Ordenen virkelig står for, sier Hjalmar Kåløy som er overmester i Loge nr. 89 Skagerak, en av logene som er med og arrangerer.

Antikkmarked og salgsmesse
Gjellestad kan love et større antikkmarked i kjelleren, en stor salgsmesse i 1. etasje, og hvor hele 2. etasjen vil bli benyttet som cafe. Underveis blir et timeslotteri, et større kransekakelotteri, og et vel av gevinster og flotte gjenstander. Det hele avsluttes med en større trekning på ettermiddagen.

– Da vil gevinstbordet virkelig bugne, sier Gjellestad.

Hun sier videre logemedlemmene har brukt høsten godt. Det er har vært felles dugnader for å strikke og sy. Mange har også skaffet til veie en rekke gjenstander til både antikkmarkedet og salgsbodene.

– Blå Kors stiller med to antikke dukkevogner, og vi har egne folk som har laget og skaffet to flotte porselensdukker, som er blitt kledd opp, hvor senger laget og hvor det hele auksjoneres bort. Med i det hele er også flotte dukkevogner, forteller hun.

I gården i Festningsgaten 2 hvor Odd Fellowhuset ligger, blir det salg av lapskaus, lefser og gløgg. Grillen vil putre og gå hele dagen, og det blir også fiskedam og ansiktsmaling for barna, hvor flere fra Rosegården er med for å stå for malingen.

Et familiearrangement
Både Gjellestad og Kåløy streker under at man har lagt seg på å tilby en høy kvalitetslinje slik at dette kan bli en god opplevelse for alle som tar turen innom oss på markedsdagen.

– Dette er et familiearrangement hvor hele familien hvor foreldrene kan ta med barn og besteforeldre. Vi kan love en trivelig og uhøytidelig stemning, sier Hjalmar Kåløy.

Julemarkedet hvor alle logene i Odd Fellow Ordenen i Kristiansand går sammen om et så stort arrangement for å samle inn penger til et godt formål, ble arrangert første gang i fjor. Det ble en suksess. Da markedet var over, kunne man overrekke en gavesjekk på hele 80.000 kroner til Barnas stasjon.

Barnas stasjon
– Når vi nå gikk sammen om et felles arrangement, ville vi gjerne at pengene uavkortet går til et godt prosjekt lokalt. Valget var ikke vanskelig. Arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver gjennom Barnas Stasjon, er så absolutt verd å skulle støtte, sier Gjellestad.

Barnas Stasjon retter sitt arbeid mot å styrke foreldrekompetansen i familier med barn i aldersgruppen 0-8 år, der foreldrene strever med rus- og /eller psykisk helseproblematikk, hvor man hjelper til med veiledning, gode opplevelser og gode ferier.

– Arbeidet som drives fortjener virkelig all vår støtte, sier hun.

– Hjelpe de trengende
Komiteen forteller at de rett som det er møter en del av de forestillingene som publikum har om hva Odd Fellow Ordenen er.

– Faktum er at vi driver vårt arbeid for å bli mer bevisste på de etiske valg og utfordringer vi står overfor som enkeltpersoner og samfunn. En god Odd Fellow skal kjennes på sine holdninger i dagliglivet, og vise at Ordenens etikk er mer enn teori. Målet kommer også til uttrykk i det påbud Ordenen har gitt medlemmene helt fra starten i 1819, nemlig om å besøke de syke, hjelpe de trengende,begrave de døde og oppdra de foreldreløse, sier Gjellestad.

– Her kan man gjøre mangt et kupp, og markedet er en fin anledning til å kunne starte julegaveinnkjøpene. Plass har vi nok av, og skulle vi etter endt markedsdag ha hatt flere hundre besøkende som virkelig har støttet opp om arbeidet som Blå Kors driver, hadde det virkelig vært flott, sier de driftige kvinnene og mennene i Odd Fellow Ordenen i Kristiansand.

– Bidraget gjør at vi kan hjelpe enda flere

– Den evnen og viljen som medlemmene i Odd Fellow viser, er unik. Vi i Blå Kors er dypt takknemlige for deres engasjement. Hjelpen betyr at vi kan hjelpe enda flere. Det sier Arvid Solheim, daglig leder i Blå Kors Kristiansand.

Arvid Solheim (Foto: Ivar Eidsaa)

 Arvid Solheim (Foto: Ivar Eidsaa)

– Dette er et engasjement som gjør oss i stand til å hjelpe småbarnsfamilier i Kristiansand som har det vanskelig. Vi blir slått av velviljen om vises når medlemmene i Odd Fellow nok en gang kommer på og forteller at de skal arrangere stort julemarked med grilling ute og en rekke salgsboder, samt antikkmesse. Imponerende, sier Arvid Solheim.

– Det betyr så mye. Det gir en kraftig motivasjon til alle oss som arbeider i Blå Kors når mennesker rundt oss bryr seg, forteller han.

Kan gjøre noe ekstra
– Bidraget gjør oss i stand til å kunne gjøre noe ekstra for barna. Pengene fra fjorårets marked brukte vi til både å bygge en gymsal som familiene som benytter Barnas stasjon kan bruke, i tillegg til turer og andre aktiviteter, sier Solheim.

– Bidraget gjør oss i stand til å gi et bedre tilbud til byen, og vi så i kjølevannet av markedet i fjor, at enda flere ønsket å bli med som frivillige medarbeidere, og at nye bedrifter og sponsorer ble klar over arbeidet og ønsket å bidra, sier han.

Er viktig
– Det å se at byens befolkning hjelper oss å hjelpe enda flere, er en sterk opplevelse, sier han.Det at vi får en slik drahjelp av Odd Fellow til å utføre arbeidet som Blå Kors Kristiansand driver, er av uvurderlig betydning. Det å bli mer kjent i bybildet, er viktig for oss, legger han til.