Annonse

Bussene bryter fartsgrensen


Arkivfoto: Tor Erik Schrøder, kengurufoto.com

Bybusser uten påbud om belte har lov til å kjøre i maks 70 kilometer i timen. Likevel viser det seg at sjåfører bryter denne loven, og kjører i godt over 80. Nettbuss beklager, og vegvesenet advarer.

Det er Sørnett som omtaler saken. Der har journalister ved hjelp av GPS avslørt at bussene holder høyere fart enn det som er tillat.

– Det er litt dårlig at våre sjåfører ikke følger reglene, sier Tom Ånesland, avdelingsleder i Nettbuss til nettsiden.

Ånesland mener det er sjåførens ansvar til syvende og sist, og at alle ansatte er gjort oppmerksomme på lovendringen som trådte i kraft i fjor. Tillitsvalgt i Nettbuss, Per-Finn Bjørnhom, er enig i at sjåførene til syvende og sist er ansvarlig.

– Det er ikke bra, for det er ingen grunn til at vi skal overskride fartsgrensene, fastslår Bjørnhom.

Stor helsefare

Thor Inge Kostøl fra Statens vegvesen påpeker at 70 km/t er tålegrensen for kroppen. Når farten er 80 er det en del involler som ikke tåler en kollisjon. For kroppen veier svært mye også i en kollisjon i 70.

– En vanlig colaflaske veier rundt 20 kilo når du bråstopper i 70 kilometer i timen, så en kan selv tenke seg at da veier et menneske fryktelig mange kilo, forteller Kostøl.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer