KRS247.no

Henter værvarsel...

Buss for tog på Sørlandsbanen

Det er klart for en jobbehelg på Sørlandsbanen denne helgen. Det betyr at det blir kjørt buss for tog og det kan oppstå forsinkelser.

Det er Jernbaneverket som opplyser at fra ca. klokka 23:50 fredag kveld til klokka 11:40 søndag formiddag blir det stengt mellom Neslandsvatn og Kristiansand.

Mens banen er stengt skal det blant annet byttes skinner på en 600 meter lang strekning på og ved brua over Trollelva i Gjerstad. Glideskjøtene i begge ender av brua skal også byttes. Senere skal også de gamle svillene på brua skiftes ut.

I tillegg kommer det til å bli gjort flere ulike vedlikeholdsoppgaver i perioden, blant annet utskifting av drivmaskiner for sporveksler på flere stasjoner. De kommer også til å gjøre en rutinemessig tilstandskontroll av anlegget for tekniske installasjoner og togenes kjørestrøm.

NSB opplyser om at togene vil gå som normalt mellom Stavanger og Kristiansand og motsatt, og at togene til og fra Oslo vil ha Neslandsvatn som endestasjon. Dette gjelder på fredagen, mens det på lørdag også blir satt opp buss mellom Neslandsvatn og Gjerstad og ekstratog mellom Gjerstad og Nelaug.

Se mer informasjon på NSBs nettsider.