Annonse

Bredalsholmen får millionbeløp av riksantikvaren


Foto: Pål Lomeland

Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter har blitt tilgodesett med i overkant av tre millioner kroner, etter å ha kommet med på Riksantikvarens liste over særlig viktige tekniske og industrielle kulturminner.

– Midlene gjør det mulig å ansette en vaktmester som får ansvaret for å vedlikeholde de historiske installasjonene på Bredalsholmen. Det sier daglig leder ved Bredalsholmen Jon Helge Aas i en pressemelding.

Totalt 15 utvalgte tekniske og industrielle anlegg får støtte gjennom en fast post i statsbudsjettet til forvaltning, drift og vedlikehold.

─ Gjennom denne støtteordningen blir utvalgte historiske tekniske og industrielle anlegg tatt vare på, slik at de er tilgjengelige for publikum, sier riksantikvar Jørn Holme.

Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter ble i 1996 etablert som nasjonalt fartøyvernsenter for verneverdige fartøy bygget i stål. Ved senteret holdes levende flere gamle håndverksteknikker knyttet til stålskipsskipsbygging. Aktiv bruk av den gamle tørrdokka fra 1876 med tilstøtende verkstedsbygninger, kaianlegg, kraner og andre tekniske innretninger, bidrar til vern av anlegget som teknisk og industrielt kulturminne.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer