KRS247.no

Henter værvarsel...

Bredalsholmen får millionbeløp av riksantikvaren

Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter har blitt tilgodesett med i overkant av tre millioner kroner, etter å ha kommet med på Riksantikvarens liste over særlig viktige tekniske og industrielle kulturminner.

– Midlene gjør det mulig å ansette en vaktmester som får ansvaret for å vedlikeholde de historiske installasjonene på Bredalsholmen. Det sier daglig leder ved Bredalsholmen Jon Helge Aas i en pressemelding.

Totalt 15 utvalgte tekniske og industrielle anlegg får støtte gjennom en fast post i statsbudsjettet til forvaltning, drift og vedlikehold.

─ Gjennom denne støtteordningen blir utvalgte historiske tekniske og industrielle anlegg tatt vare på, slik at de er tilgjengelige for publikum, sier riksantikvar Jørn Holme.

Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter ble i 1996 etablert som nasjonalt fartøyvernsenter for verneverdige fartøy bygget i stål. Ved senteret holdes levende flere gamle håndverksteknikker knyttet til stålskipsskipsbygging. Aktiv bruk av den gamle tørrdokka fra 1876 med tilstøtende verkstedsbygninger, kaianlegg, kraner og andre tekniske innretninger, bidrar til vern av anlegget som teknisk og industrielt kulturminne.