KRS247.no

Henter værvarsel...

«Breaking Bad»-sak på Sørlandet

En narkotikaliga basert på Sørlandet blir nå rullet opp av politiet, etter at en 23-åring ble pågrepet mistenkt som hovedmann bak ligaen. Store mengder amfetamin, merket med kjemisk formel og en slange, er beslaglagt. Politiet sier man må til film og TV for å finne lignende.

– Pakkene er merket med en kobraslange. Vi har aldri opplevd lignende og meg bekjent har vi aldri sett slik merking av narkotika i Norge tidligere, sier politioverbetjent Thor Atle Pedersen til TV2.no.

Agder politidistrikt har i en periode overvåket miljøet med bistand fra nabodistriktene. I tillegg til 23-åringen som er varetektsfengslet, er ti medhjelpere, samt 17 mottakere eller underselgere av dop, pågrepet. Politiet mistenker at rundt 100 personer er delaktige i nettverket, i tillegg til de som er pågrepet. Nettvkeret skal ha distribuert dop fra Flekkefjord i vest til Risør i øst.

Den antatte hovedmannen ble pågrepet før jul. En dramatisk politijakt etter en luksusbil endte ved sykehuset i Kristiansand der 23-åringen kolliderte med en sivil politibil. Han flyktet og hoppet i Otra, men ble plukket opp av brannvesenet.

I den mistenkte 23-åringens leilighet er det beslaglagt utstyr for å pakke, selge, distribuere og tjene store penger. Utstyret var profesjonelt.

– Når du har behov for en pengeteller så tror vi at det er håndtert store pengesummer, sier Pedersen til TV-kanalen.