Annonse

Bransjepris til Fædrelandsvennens innsynsportal


Tarjei Leer-Salvesen og Fædrelandsvennen fikk Åpenhetsprisen for «Sørlandsporten». Til høyre: Leder Eugen Hammer i Rogaland og Agder Redaktørforening. (Foto: Gard L. Michaelsen)

Fædrelandsvennen ble tildelt åpenhetsprisen under Rogaland og Agder Redaktørforening sommerkonferanse i Stavanger fredag kveld.

Avisen fikk prisen for innsynsprosjektet «Sørlandsporten», som har gitt sørlendinger innsyn i en rekke offentlige etater via et søkbart arkiv. Det er bransjenettstedet medier24.com som melder dette.

Leder i foreningen, Eugen Hammer, leste opp begrunnelsen. Hvor det blant annet heter:

Vinneren av Redaktørforeningens åpenhetspris har utviklet et verktøy som i utgangspunktet var ment for journalistene i mediehuset. De bygde en nettportal som på imponerende vis gjorde postlistene søkbare, til en rekke kommuner og offentlige instanser.

Samme dag som «Sørlandsporten» fikk pris, ble nettprotalen lagt ned. Avisen har i dag lansert en ny tjeneste som visstnok skal være bedre og mer omfangsrik. Den nye tjenesten kan du ta i bruk på innsyn.no

 

 

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer