Annonse

Brann i oljetanker på Rugsland er slukket


Foto: Henrik Gimle

Brannen som oppstod i fem oljetanker på Rugsland i Birkenes er nå slukket. Det opplyser politiet like før klokken halv seks. Farenivået er nedgradert og brannvesenet arbeider nå med å kjøle ned tankene.

– Det har vært en brann i et tankanlegg som tilhører NCC og det er visstnok i et anlegg som lager asfalt. Brannvesenet var kjapt på stedet, fikk rimelig raskt kontroll over situasjonen og nedgraderte etterhvert farenivået. Skadeomfanget har begrenset seg til selve tankanlegget, men dette har fått store skader, sier innsatsleder Frode Vang til KRS247.

I følge politiet kan en mulig årsak til brannen være selvantennelse i forbindelse med fylling av en oljetank.

Det var klokken 16.23 at politiet fikk melding om brann i en oljetank på Rugsland. Kort tid etter meldte Fædrelandsvennen at hele fem tanker stod i fyr. Tankene tilhører asfaltverket til NCC Roads på Rugsland i Birkenes.

På grunn av stor eksplosjonsfare definerte nødetatene en sikkerhetssone på 300 meter.

I starten ble det på grunn av eksplosjonsfare vurdert om naboer måtte evakueres.

1089

Tankanlegget fikk store skader i Brannen (Foto: Henrik Gimle)

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer