Annonse

Bør politiet gis generell bevæpning?


Lyder Ovesen fra AP t.v og Andreas Jacobsen fra Frp. Foto: Helge Martin Markussen

Fredag kom nyheten om at Justis og Beredskapdepartementet har gitt tilgang til midlertidig bevæpning av politiet i ytterligere 8 uker, som følge av den pågående trusselsituasjonen i landet. Den er det bred enighet om i det politiske miljøet, men en generell bevæpning er det derimot stor uenighet om.

– Det er lite våpenbruk i dette landet, og hvis politiet får mulighet til å bære våpen generelt så vil også de kriminelle bruke våpen, sa Kristiansand Arbeiderparti sin ungdomkandidat ved det kommende kommunevalget, Lyder Ovesen, i en debatt på Radio Sør fredag.

Hans motdebattant Andreas Jacobsen fra Frp mener man skal lytte til det operative politiet, som ønsker generell bevæpning.

– Politietaten er delt i saken om generell bevæpning. De som jobber i byråkratiet er mot bevæpning, mens de som er operative er for. Jeg mener at vi skal høre mer på de som møter de kriminelle ute på gaten, sier Jacobsen.

Hele debatten kan du høre her: 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer