KRS247.no

Henter værvarsel...

– Det er veldig trist

Natt til torsdag  ble det fremsatt en bombetrussel mot Vennesla Videregående skole, via mobilappen Jodel. Rektor ved skolen har i samråd med politiet besluttet å stenge skolen fram til 12, og mener det er trist at noen vil skremme folk.

– Det er veldig trist at noen benytter situasjonen ellers i verden og til å ytterligere skremme folk, det er bare leit. Det sier rektor ved Vennesla Videregående skole, Thorkild Odd Haus.

Rektor har sendt beskjed til alle elever om at skolen er stengt frem til klokken 12 i formiddag. Politiet skal i følge Haus inn på skolen for å sjekke om trusselen er reel, eller om det er en falsk alarm.
Politiet melder på sine sider at de tar trusselen alvorlig. Det er bare drøyt to uker siden at det ble fremsatt en bombetrussel mot et kjøpesenter i Kristiansand gjennom applikasjonen Jodel. Da ble trusselutøveren raskt sporet opp og pågrepet etter at det ble iverksatt etterforskning og etterretning.

– Dette er også en trussel som vi må ta på alvor og som vi må sette inn ressurser på. Vi håper å finne fram til trusselutøver også denne gang, sier stabssjef og leder av Felles Operativ enhet (FOE) i Agder politidistrikt, Bård Austad på politiets egne sider.

– Det er ikke faren for at bomben skal gå av som er vår største bekymring. Det er frykten og uroen slike trusler skaper i samfunnet, sier Bård Austad.

Hør intervjuet med rektor her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/246494710″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Hør intervjuet med politiet her:
[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/246504152″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]