Annonse

Boligprisene i 2016


Kristiansand sett fra luften (Foto: Tor Erik Schrøder)

Oljepris, arbeidsmarked, rente og lønn er alle sammen faktorer som påvirker boligprisene. Men til tross for mørke økonomiske framtidsutsikter, ser ikke vår eiendomsekspert mørkt på boligmarkedet i 2016.

– Det er et godt og stabilt boligmarked, som ivaretar både kjøper og selger, spesielt i Kristiansand. Det vil fortsatt være god gang i boligmarkedet i  2016, og nasjonalt er det spådd en god prisvekst. Det sier eiendomsmegler og daglig leder DNB eiendom, Jøran Flakk.

Jøran Flakk (Foto: Ann Helen Gjerde)

Jøran Flakk (Foto: Ann Helen Gjerde)

– Vi vet at oljesektoren har en utfordring. Deler av byen har en større andel av folk som jobber i den sektoren, og Dvergsnes er et typisk sted vi er litt spørrende til. Det er nært arbeidsplassene til dem som jobber innen oljesektoren, og vi lurer på hvordan det kan påvirke boligprisene, som har vært høye over lang tid, sier Flakk.

Den lave renta presser boligprisen opp, fordi folk kan betjene større lån. Mens den lave oljeprisen, og usikkerheten i arbeidsmarkedet gjør at folk blir urolige for om de klarer å betjene lån, og det presser prisene ned. Det gjør at vi havner sånn midt i mellom. Men i følge Flakk er det først når du flytter til en annen by at det virkelig har noe å si.

– De aller fleste flytter jo lokalt, og da kommer man godt ut av det her i området. Flytter man fra en by til en annen, for eksempel fra Stavanger med et stort prisfall, til Oslo, med en prisvekst, vil man jo oppleve å ikke komme særlig godt ut av det, sier Flakk.

Hør hele intervjuet om boligprisene her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer