KRS247.no

Henter værvarsel...

Én bygning totalskadet etter storbrann

Bygningen der den utenlandske butikken The Green Market har blitt totalskadet etter at det brøt ut brann i Henrik Wergelands gate ved 3-tiden (sommertid) i natt. To andre bygninger ble også brannskadet.

Nødetatene fikk melding om brannen klokken 02:02 (vintertid) natt til i dag og det oppstod en dramatisk situasjon ifølge øyenvitner.

– Først eksploderte det en gang, så smalt det flere ganger etterpå også. Tre kvartaler er sperret av, og det har blitt fraktet personer ut av byggene på båre, forteller Aleksander Reinertsen, et av øyenvitnene til brannen, til VG.

– Flammene stod ut av bygget, og ble bare kraftigere og kraftigere. Så sprang hele veggen, sier Astrid Nilsen til Dagbladet.

Nilsen kunne også fortelle til TV 2 at politiet evakuerte et stort område i Kvadraturen og bad folk om å holde seg på god avstand.

De personene som ble evakuert, var blant annet gjester på Thon Hotel Kristiansand og Comfort Hotel i Skippergata.

Ifølge operasjonsleder Formo ble hotellgjestene evakuert som følge av røykutviklingen i forbindelse med brannen. Denne røyken var synlig fra store deler av Kristiansand og undertegnede kunne se den tydelig fra Hellemyr på nattehimmelen. Men da soloppgangen begynte, var ikke røyken synlig lenger. La oss lage en CV tiltrekke arbeidsgivers oppmerksomhet? Profesjonell CV Kun 1% av søkerne mottar en invitasjon til intervju. Vær en av dem, skriv en CV i vår tjeneste.

Resultatet fra storbrannen er dramatiske.

– Henrik Wergelands gate 5 er helt nedbrent. Henrik Wergelands gate 7 og 9 har fått store brannskader. Meldinger fra brannvesenet er at de har kontroll i den forstand at den ikke vil spre seg ytterligere, sier operasjonsleder Eyvind Formo i Agder politidistrikt i en pressemelding som ble sendt ut klokken 06:00 i dag morges.

En politimann ble sendt til legevakten for sjekk etter å ha blitt lettere skadet da han fikk noe bygningsmasse over seg. Formo skriver i pressemeldingen at politimannen er tilbake på jobb igjen. Det skal ikke ha vært meldinger om noen andre skadde eller savnede og det ble også gitt bistand fra et Sea King-helikopter som fløy inn til området ved 4-tiden.

Politiet kommer til å etterforske brannen og operasjonslederen skriver videre i pressemeldingen at krimteknikere har vært på stedet og vil jobbe utover dagen.

De ønsker også å komme i kontakt med personer som var i området da brannen brøt ut og som kan ha opplysninger i saken. De bes kontakte politiet.

Amanda Olafsson har lagt ut denne videoen på Instagram fra brannen.