Annonse

Blir sjef for granskningsutvalg


Arkivfoto: Pål Lomeland

Avtroppende fylkesmann i Vest-Agder Ann-Kristin Olsen blir ikke arbeidsledig fra nyttår. Hun blir nå leder for et utvalg som skal granske barnevoldssaker.

I midten av november satte barneminister Solveig Horne (FrP) ned et ekspertutvalg som skal få innsynsrett i konkrete saker som handler om vold, seksuelle overgrep og omsorgssvikt mot barn med døden til følge. Det er første gang det offentlige Norges håndtering av vold mot barn blir gått etter i sømmene på denne måten.

– Vi skal gå inn i de mest alvorlige sakene med et systemperspektiv for å forsøke å forhinde at den type svikt kan skje, sier Ann-Kristin Olsen til VG.

Hun blir nå leder for et utvalg som består av ni eksperter som skal bruke 2016 på å granske barnevoldssaker. I utvalget sitter også blant andre rettsmedisiner Torleiv Rognum, professor ved rettsmedisinsk insitutt på Rikshospitalet, barnelege Arne Kristian Myhre. Han er overlege ved St. Olavs hospital i Trondheim. Ellers sitter også advokat Cecilia Dinardi, som har gjort seg bemerket for sin innsats for barns rettigheter.

– Vi kan ikke ha det slik lenger at det kommer opp skandalesaker som viser at barn lider, sier Olsen og viser blant annet til saken der en ti år gammel gutt døde av sult i Oslo i fjor.

Utvalget vil også iløpet av 2016 få en oppgave å blant annet vurdere om det bør opprettes en permanent kommisjon som undersøker barnevoldssaker.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer