KRS247.no

Henter værvarsel...

Blir med på det store rekordforsøket

– Dette rekordforsøket må vi bli med på, sier Margit Lund, Olaug Korsvik og Wenche Tronstad. Sammen med Erna Solberg, statsråder, statssekretærer, en rekke andre kjendiser og hundrevis andre er de med for å strikke det som skal bli verdens største strikkede hatt, og dermed sørge for en plass i Guinness Rekordbok.

Hvis representantene fra Guinness Rekordbok finner alt i orden, og verdensrekorden er nådd, skal hatten demonteres og bli til flerfoldige pledd som Blå Kors Norge skal få.

– Dette skal vi få til, sier Liv Aanby fra Aust Agder Høyre som har dradd i gang prosjektet med å få strikket verdens største hatt.

– Med dette prosjektet ønsker jeg å sette fokus på helse- og eldreomsorgen i Norge og gjøre vårt for å hjelpe dem som trenger det Mange har det godt i dette landet, men det er også dem som ikke har det så bra. Derfor handler det om å gjøre hverdagen litt bedre for langt flere. For de som ikke har fått det med seg, er Høyre et omsorgsparti for folk flest. Vi er et parti med en tydelig sosial profil og med samfunnshjerte, sier Liv Aanby, valgkampleder i Aust Agder og nominert til en plass på Høyres liste i Arendal til høstens kommune- og fylkestingsvalg.

Erna Solberg er også med
Ideen om stuntet for å sette det fokuset på eldreomsorgen som hun synes dette fortjener, fikk hun i vinter. Guinness-organisasjonen ble kontaktet. Instruksene gitt, og da alt var i boks, var også Liv Aanby i gang. Hun kontaktet kjente og kjære og bad om hjelp. Snart var en lang rekke i gang med å strikke forskjellige biter i ulike størrelser, noen til hatten, andre til bremmen, sløyfe og avslutning.

En Facebookside ble opprettet og nå er «hele Norge» aktivt med. Statsminister Erna Solberg har bidradd med en lapp. Det samme har en rekke statsråder og statssekretærer. Flertallet av dem som bidrar er Høyremedlemmer og andre som sympatiserer med partiet.

– Alle plaggene skal sys sammen til en hatt med en omkrets på 15 meter og med en høyde på syv meter, smiler hun.

Presenteres under Arendalsuka
– Under Arendalsuka i august skal en av statsrådene i regjeringen, kanskje statsministeren selv, presentere resultatet. Hvis representantene fra Guinness Rekordbok finner alt i orden, og verdensrekorden er nådd, skal hatten demonteres og bli til flerfoldige pledd som Blå Kors Norge skal få, sier hun.

– Plaggene kan Blå Kors Norge dele dem ut til dem som ikke har så mye, slik at de slipper å måtte fryse til vinteren, sier Aanby.

Hun var aldri i tvil om hvilken organisasjon som skulle få pleddene.

- Jeg var aldri i tvil om at det var Blå Kors jeg ville samarbeide med, sier Liv Aanby. Arvid Solheim, daglig leder ved Blå Kors Kristiansand, sier han er svært takknemlig for samarbeidet (Foto: Ivar Ødegaard Eidsaa)

– Jeg var aldri i tvil om at det var Blå Kors jeg ville samarbeide med, sier Liv Aanby. Arvid Solheim, daglig leder ved Blå Kors Kristiansand, sier han er svært takknemlig for samarbeidet (Foto: Ivar Ødegaard Eidsaa)

– Driver et flott arbeid
– Jeg har selv opplevd alkoholisme i nær familie, og har både sett, erfart og hørt hvilket flott arbeid som Blå Kors gjør for å hjelpe mennesker ut av rus og tilbake til livet, sier Aanby.

– Dette gjør oss bare målløse, sier Arvid Solheim, daglig leder av Blå Kors Kristiansand.

– Det å få en slik gave slik at vi blir i stand til å hjelpe flere, gjør oss ydmyke og takknemlige. Vi hadde aldri klart å drive det arbeidet vi gjør i det omfanget som skjer uten slike initiativ som Liv Aanby nå har tatt.

Da Liv Aanby presenterte prosjektet under konserten i Hagekroa hos Kristiansand Feriesenter, var det mange som meldte seg til å bli med på å strikke sine plagg.

– La meg få fire pakker til
– Jeg må minst ha to pakker med garnnøster og strikkepinner, ler Olaug Korsvik.

– Forresten, jeg skal i morgen innom Kongens Senter i Kristiansand hvor vi skal ha et sosialt lag. La meg få fire pakker til, sier hun engasjert.

– Hvis vi alle bidrar, så blir målet nådd. Dette må jeg være med på, sier Margit Lund, der hun sammen med Wenche Tronstad står for å få flere pakker med garn og strikkepinner.

– Arbeidet som Blå Kors Kristiansand når så mange. Så dette er det ikke vanskelig å si ja til, sier de tre kvinnene.

Vil løfte eldreomsorgen
– Rekordforsøket skal vi også bruke til å sette fokus på hva vi ønsker å gjøre for å løfte eldreomsorgen. Spesielt innen hjemmesykepleien ønsker vi å legge opp til en helt ny politikk, hvor satsingsområdene må være å sette pasientens behov enda mer i sentrum, sikre mer tid hos pasientene, for å kunne gi en mer helhetlig og individuell omsorg, og ikke minst legge til rette for økt kompetanse til de ansatte, sier Liv Aanby.