KRS247.no

Henter værvarsel...

– Blir fort ensomt å jobbe natt

Midt på natten er Flamur Bajrami ferdig med kveldens nattevakt. Han kjører den samme kveldsrunden som han har blitt så godt kjent med etter flere år i vekteryrket. 

– For de som sliter med søvn kan det bli veldig tøft, forteller Bajrami og fortsetter;

– Sene kvelder og lange vakter kan fort bli tøft. Spesielt for dem som sliter med å sovne etter endt vakt. En er fem dager på, og får fem dager av. Selve vakten starter klokken 18.00 og ender 03.00 på natten så det blir sene kvelder. Det er spesielt kjedelig om vinteren når det er både snø og kaldt ute. Da kan en fort misunne de som ligger hjemme å sover, ler Bajrami.

Til tross for mye nattarbeid liker Bajrami seg godt i jobben.

– Jeg trives godt, det er en selvstendig jobb og en vet aldri hva som skjer. Det varierer fra dag til dag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Observere og kontrollere: Her passer Bajrami på at parkeringshuset ved Sørlandssenteret er tomt for folk. (FOTO: Julie Sofie Nilsen

Observere og kontrollere: Her passer Bajrami på at parkeringshuset ved Sørlandssenteret er tomt for folk. (FOTO: Julie Sofie Nilsen)

Sørlandssenteret er en del av Bajramis faste kveldsrunde. Porter skal låses og det skal kontrolleres at det ikke er noen uvedkommende i parkeringshusene.

– For de som ikke er vant til dette, kan det kanskje bli litt skummelt med mørke og tomme parkeringshus, forteller en smilende Bajrami.

Parkeringshuset på Sørlandssenteret pleier å være fullt av biler, men er nå tom og Bajrami begynner å låse inngangsportene.

– Den mest spennende dagen på jobb må ha vært noen år tilbake da det var innbrudd i Gullsmeden i Markensgate. Det ble utløst alarm og en var på stedet etter to minutter. Da følte man adrenalinet, for en visste ikke om innbruddstyvene fortsatt var der.

– En kan bli fort ensom. Heldigvis så snakker vi som jobber natt sammen på telefon slik at vi får litt selskap i løpet av natten og det hjelper litt, forteller Bajrami.

 

Hør radioinnslaget med Flamur HER! [soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/230312181″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]