KRS247.no

Henter værvarsel...

Blå himmel blir et sjeldent syn denne uken

Mye skyet vær og noe nedbør står på menyen når denne ukas vær serveres. Et lavtrykk som reiser fra Island får mesteparten av skylden. Dermed blir det dårlige skyforhold for når månen passerer mellom jorda og sola på fredag formiddag.

– Dessverre ser det ut til at det beste man kan gjøre er å reise til Longyearbyen. Der blir utsiktene flotte på fredag. Agderfylkene må belage seg på skyer og litt spredt nedbør, forteller vakthavende meteorolog hos StormGeo, Solbjørg Apeland, til Radio Sør.

Et værskifte omtrent midt i uka vil sørge for mer vinterlige forhold etter en strålende uke på Sørlandet.

– Temperaturene vil synke, snøgrensa kan komme så lavt som 200 meter, og en del spredt nedbør i begge Agderfylkene. Det er ganske sikkert, fastslår Apeland.

Et lite forbehold legger hun til, og det er om lavtrykket fra Island trekker lenger sør. Nordavind vil kunne gi mer klarvær for landsdelen sør for den norske fjellheimen.

– Det sikreste kortet er dog ikke å be høyere makter om at lavtrykket stikker sørover. Reis selv til Svalbard om du må se formørkelsen, sier Apeland til KRS247.no.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/196147559″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]