KRS247.no

Henter værvarsel...

Betinget fengsel for gutt (16)

En 16 år gammel gutt har i Kristiansand tingrett blitt dømt til sju måneders betinget fengsel med en prøvetid på to år for blant annet å ha kommet med trusler mot en annen gutt og utøvd voldshandlinger mot samme person i etterkant av dobbeltdrapet på Lund.

Voldshandlingene skal ha skjedd i februar i år og gutten har innrømmet at han sammen med to kamerater både slo og sparket en annen gutt for å ta hevn på vedkommende på grunn av rykter om at han skulle ha vært med på drapet av Jakob Abdullahi Hassan.

16-åringen skal, ifølge NRK Sørlandet, ha erkjent straffskyld både for voldshandlingene og for å ha kommet med trusler på Facebook få dager etter dobbeltdrapet på Lund.

Han er også dømt for å ha kommet med trusler om å knekke kjeven på en medelev høsten 2016 i tillegg til å ha slått vedkommende i ansiktet på skolen. I tillegg skal han ha brutt oppholdsforbudet i Kristiansand sentrum hele 15 ganger, vold mot en politibetjent, motsettelse til å sette seg i en politibil, bruk av hasj og to mindre tyverier.

Det er foreløpig ukjent om dommen blir anket.