Annonse

Betinget fengsel for gutt (16)


Foto: Alf Otto Fagermo

En 16 år gammel gutt har i Kristiansand tingrett blitt dømt til sju måneders betinget fengsel med en prøvetid på to år for blant annet å ha kommet med trusler mot en annen gutt og utøvd voldshandlinger mot samme person i etterkant av dobbeltdrapet på Lund.

Voldshandlingene skal ha skjedd i februar i år og gutten har innrømmet at han sammen med to kamerater både slo og sparket en annen gutt for å ta hevn på vedkommende på grunn av rykter om at han skulle ha vært med på drapet av Jakob Abdullahi Hassan.

16-åringen skal, ifølge NRK Sørlandet, ha erkjent straffskyld både for voldshandlingene og for å ha kommet med trusler på Facebook få dager etter dobbeltdrapet på Lund.

Han er også dømt for å ha kommet med trusler om å knekke kjeven på en medelev høsten 2016 i tillegg til å ha slått vedkommende i ansiktet på skolen. I tillegg skal han ha brutt oppholdsforbudet i Kristiansand sentrum hele 15 ganger, vold mot en politibetjent, motsettelse til å sette seg i en politibil, bruk av hasj og to mindre tyverier.

Det er foreløpig ukjent om dommen blir anket.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer