Annonse

Best i byen


Skjermdump: Google Maps

Bystranda Legesenter kommer ut som det nest beste fastlegekontoret i Vest-Agder i Forbrukerrådets undersøkelse av 1 374 fastlegekontor over hele landet. Legesenteret i Aquarama scorer 63,5 poeng av 100 mulige.

Det er likevel ikke nok til å oppnå grønn eller godkjent vurdering ifølge Forbrukerrådet som er skuffet over at fastlegekontorene ikke er gode nok på informasjon og tilgjengelihet.

– Når du selv eller noen i familien er syke, må det være enkelt å komme i kontakt og få svar fra fastlegen, sier Forbrukerrådets direktør Randi Flesland i pressemeldingen fra rådet.

I pressemeldingen kommer det også frem at de har testet og gitt poeng til alle fastlegekontor på en skala fra null til hundre. «De får poeng for å gi god og relevant informasjon som er lett tilgjengelig digitalt. Medisinskfaglige vurderinger er ikke testet. Bare 2,5 prosent får grønt lys av Forbrukerrådet.»

Blant annet har 27 prosent av fastlegekontorene ingen nettside, mens halvparten av legesentrene ikke har informasjon om fastlegene på nettet.

I tillegg til Bystanda Legesenter kommer også Markens legesenter, Randesund legesenter, Andøya legesenter og Vågsbygd legesenter relativt godt ut av undersøkelsen med over 60 poeng.

Dårligst ut i Kristiansand kommer fastlegekontorene Sørlandsparken Legesenter med 28,7 poeng og Legene på Kjøita med 23 poeng.

Søgne Legesenter får 52,1 poeng, mens Songdalen Legesenter får 52,3 poeng og Vennesla Legesenter får bare 33,1 poeng.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer