KRS247.no

Henter værvarsel...

Beslag for over seks millioner kroner hittil i år

Tollvesenet i Kristiansand har hatt færre beslag og alvorlige overtredelser i forhold til i fjor. Men i verdi, er beslagene som har blitt gjort fra januar til juni på over 6 millioner kroner.

Dette kommer frem i oversikt fra det norske tollvesenet som offentliggjorde tallene i går.

– Det største beslaget vi har gjort dette halvåret, dreier seg om to lystbåter som ble tatt inn i landet uten at eierne hadde fortollet disse, forklarer kontorsjef Steinar Fjæran, Kristiansand Regiontollsted til KRS247.

Oversikten viser også at de for første gang på tre år har gjort beslag av ecstasy og kokain, mens det har vært en nedgang i forhold til amfetamin, røyk, snus og kjøtt.

Tollvesenet skrev også ut færre forenklede forelegg i forhold til samme periode både i fjor og i 2013 med 444 stykker. Det er også en nedgang i forhold til beløpene på disse på 489 900 kroner i forhold til fjorårets beløp på 537 004 kroner.

– Vi har gjort flere kontroller i år fordi det var en periode, spesielt i begynnelsen av januar hvor det var mindre anløp og trafikk, forteller Fjæran og synes også at det er ellers ganske få endringer å vise til i tallene.

Et annet beslag som skiller seg ut, er i kategorien «andre stimulerende stoffer», hvor det bare var seks stykker i 2013, ingen i fjor, mens det i år er helt oppe i 1200. Det kan ikke tollvesenet uttale seg om fordi det knytter seg til en sak som ikke er helt ferdig etterforsket hos politiet.