Annonse

Barn og unge i Kristiansand – forén eder


Landsstyremedlem i Press, Redd Barnas ungdomsorganisasjon, Trym Bindenes Berger. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Redd Barnas ungdomsorganisasjon, Press, skal i dag starte opp nytt lokallag i Kristiansand. Det å jobbe for barn og unges rettigheter er en stadig kamp. Landsstyremedlem Trym Bindenes Berger, peker på psykisk helse, videregående utdanning og seksualisering av samfunnet.

– Det er en bred internasjonal enighet om at barn er en ekstra sårbar gruppe. Derfor er det veldig viktig at vi tar vare på barns rettigheter, sier Bindenes Berger til KRS247.

Han trekker frem særlig unges psykiske helse, som forverres. Han er også opptatt av de unge som ikke har foreldre og et sosialt sikkerhetsnett.

– For eksempel asylsøkende, mindreårige barn. Asylsøkende, mindreårige barn som har fått permanent avslag på asylsøknaden sin har ikke rett på videregående skole. Det bryter med FNs barnekonvensjon. Den har vi i Norge ratifisert og inkorporert. Det betyr at den er en del av norsk lovverk. Ved at disse barna ikke får gå på videregående skole bryter vi norsk lov, sier landsstyrerepresentanten.

Den økende seksualiseringen av media er også et punkt som er viktig for Press. De mener det er et stort problem, og derfor deler de ut sin årlige Gullbarbie. I år ble Dagbladet kåret til den aktøren som har vært best i det å få ungdom til å føle seg verst.

I dag skal Press Kristiansand opprettes og konstitueres i Redd Barnas lokaler på Slottet i Kristiansand.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer