Annonse

Bare én politistasjon i Kristiansand


Arkivfoto: Pål Lomeland

Det er nå klart at Randesund og Vågsbygd legges ned som tjenestesteder i det nye politikartet for Agder politidistrikt som ble lagt frem i dag.

– Vi er veldig godt fornøyd med å få avklart den nye politistrukturen. Dette er en stor milepæl som vi har ventet lenge på. Vi er selvsagt tilfreds med at resultatet har blitt slik vi tegnet politikartet i Agder. Dette er også en bekreftelse på at vi sammen med kommunene og fagorganisasjoner har hatt en ryddig og god prosess med god involvering, sier politimester Kirsten Lindeberg i en pressemelding.

Fasiten etter klagebehandlingen er at antall lensmannskontor og politistasjoner vil reduseres fra 340 til 225.

– Nå kan vi starte arbeidet med å gjennomføre endringene i den lokale organiseringen. Dette er siste fase med strukturendringer, og det vil naturlig nok ta tid å få den nye organiseringen på plass med innplassering av medarbeidere og stenging av kontorer som skal avvikles, sier visepolitimester og prosjektleder i Agder politidistrikt, Arne Sundvoll i samme melding.

– Denne beslutningen vil for Agder politidistrikt bidra til at vi vil kunne levere på kvalitetskravene som er stilt til lensmanns- og politistasjonsdistriktene i forbindelse med nærpolitireformen, sier Lindeberg.

Innenfor KRS247 sitt dekningsområde betyr det følgende tjenestesteder:

  • Kristiansand politistasjonsdistrikt – Kristiansand politistasjon, stedsplassert i Kristiansand.
  • Søgne og Songdalen lensmannsdistrikt – Søgne og Songdalen lensmannskontor, stedsplassert i Songdalen.
  • Vennesla og Iveland lensmannsdistrikt – Vennesla og Iveland lensmannskontor, stedsplassert i Vennesla.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer