Annonse

Bare 3 av 4 kommer frem tidsnok


Arkivfoto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Nye tall fra Helsedirektoratet viser at ambulansen bare når frem i tre av fire tilfeller innenfor målet Stortinget har satt.

For 16 år siden satte Stortinget nemlig et mål om at 90 prosent av ambulansene skal nå frem til hendelsesstedet innen 12 minutter. For Kristiansand viser tallene at bare 66 prosent av de 1246 utrykningene i 2015 kom frem innenfor den tidsgrensen.

I Vennesla er det enda dystrere statistikk med bare 57 prosent av totalt 169 utrykninger som kommer frem innenfor målet.

Tiden er målt fra det kommer inn melding til AMK-sentralen og frem til ambulansen kommer frem til hendelsesstedet for trafikkulykker eller andre steder hvor ambulansen må rykke ut til.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer