Annonse

Baneheia-saken ønskes gjenopptatt igjen


Arkivfoto: Madeleine Liereng

Drapsdømte Viggo Kristiansen ber via sin forsvarer Arvid Sjødin at Baneheia-saken blir gjenopptatt.

Sjødin hevder overfor P4 Nyhetene at det skal ha kommet nye fagkyndige opplysninger når det gjelder mobilbruken og DNA-beviset mot Kristiansen. Han mener også at det ble brukt en feil avhørsmetode.

Det er sjette gangen Sjødin og Kristiansen ber om at saken blir gjenopptatt, men saken har hver gang blitt avvist av gjentakelseskommisjonen og høyesterett.

– Det er foretatt en ny teknisk analyse på mobiltelefonbeviset, som viser at telefon som Viggo Kristiansen brukte da drapet fant sted ikke befant seg på Baneheia, forklarer Sjødin.

Det er ett år siden forrige forsøk på gjenopptak, da avviste statsadvokaten det med begrunnelsen om at det ikke har blitt funnet nye bevis i saken.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer