KRS247.no

Henter værvarsel...

Baneheia-dømt vil ha saken gjenopptatt igjen

Viggo Kristiansen, som er tidligere dømt for voldtekt og drap i Baneheia for 16 år siden, har flere ganger prøvd å få saken gjenopptatt, men har blitt avvist hver gang. Nå har advokat Arvid Sjødin funnet et nytt bevis som kan renvaske Kristiansen.

Det skal dreie seg om det såkalte mobilbeviset i Baneheiasaken. Og ifølge sivilingeniør Halvard Sivertsen, som har 37 års erfaring fra Telenor, har Viggo Kristiansen alibi for tidspunktet drapene skjedde på de to venninene Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen som var på badetur I Baneheia i Kristiansen den 19. mai 2000.

Kristiansen soner sin dom på 21 års forvaring på Ila fengsel og har hele tiden hevdet sin uskyld og sagt at han var hjemme da drapene skjedde, noe moren hans også har bekreftet.

Som følge av etterforskningen hentet politiet inn teledata fra mobiltelefoner i perioden drapene skjedde, og Telenor utførte omfattene tester i Baneheia. Men ifølge rapporten skulle det vise seg at det var umulig å hente noe signal fra den nærmeste masten til åstedet.

Derfor konkluderte teleselskapet med at Viggo Kristiansens mobiltelefon ikke var i nærheten av Baneheia da jentene ble drept. Men han skal allikevel ha brukt telefonen da drapene skjedde.

Men da saken var oppe for lagmannsretten i 2002, gjorde Teleplan nye målinger og holdt en liten mulighet for at Viggo Kristiansens mobil kunne ha slått inn på masten ved åstedet. Han bodde nemlig på Eg i nærheten av Baneheia i 2000.

Halvard Sivertsen, som Arvid Sjødin nå har trukket inn i saken, har fullført en rapport på 30 sider.

– Min konklusjon er at Telenors rapport står fjellstøtt. Teleplans rapport burde ha vært avvist av retten fordi den ikke svarer på mandatet som ble gitt. Det er luftig og spekulativt av Teleplan å så en liten tvil om at det kan ha vært dekning på draptidspunktet, men ikke da de utførte målingene. Dette er det overhodet ikke grunnlag for, sier Sivertsen ifølge Dagbladet.

Kristiansens advokat, Arvid Sjødin, sendte for noen dager siden en begjæring til statsadvokaten i Agder hvor han mener at den nye rapporten er et utelukkelsesbevis for Kristiansen.

– Han hører ikke hjemme i fengsel, mener advokaten.

Statsadvokat Jan Tallaksen bekrefter overfor avisen at de har mottatt saken og at de venter på en uttalelse fra Agder politidistrikt.