Annonse

AUF-leder mener kirken bør utvise omtanke


Kai Steffen Østensen. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Etter at innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug uttalte at Kirken er gjennomsyret sosialistisk, reagerte flere med hevede øyenbryn. Leder av AUF i Vest-Agder, Kai Steffen Østensen, sitter selv i bisperådet i Vest-Agder. Han rister lett på hodet av uttalelsene.

– Det er jo hyggelig å høre at Listhaug mener kirken er sosialistisk. Det legger jo en grunntanke om at det er en åpen og inkluderende kirke som ønsker å gjøre noe for de som står utenfor, sier Østensen til KRS247.

Han legger ikke skjul på at det er mange kristne sosialister og mange kristne i Arbeiderpartiet, men mener likevel det ikke er noen overvekt. Han mener Listhaugs uttalelser legger lista for hva hun har tenkt å gjennomføre av politikk.

– Heldigvis har Stortinget lagt frem et bredt forlik for et par dager siden. Der blir det lagt frem en plan for hvordan hun som minister skal jobbe.

Hør hva Østensen tenker om en mulig splittelse i kirken i Norge og om høytiden vi er på vei inn i.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer