Annonse

Arrangører gir opp navnestriden


Foto: Tor Erik Schrøder, kengurufoto.com

Festivalen som skal markere 25-års jubileet til Quart skifter navn igjen. Det melder arrangør Morten Johansen i en pressemelding. Jubileumsledelsen har sett seg lei på lite samarbeidsvillige parter i navnestriden om Quart, og bytter navn på festen i Bendiksbukta i juni til Q25: Jubileumsfesten.

– Trond Aage Nyhus som påstår at han eier rettigheten til bruk av navnet «Quart» har i mediene uttalt at han ikke ønsker å ødelegge for festivalen. Likevel har han jobbet aktivt for å få stengt arrangementssiden på Facebook og domenenavn, og trenerer alle forsøk på dialog, skriver Johansen i pressemeldingen.

Dermed tar navnestriden en ny vending. Tidligere har arrangørene bak jubileumsfesten brukt navnene Quart25 og Quartfestivalen, men har møtt motbør blant annet fra Facebook som har stengt ned festivalens kontoer en etter en. Nedstengningen bunner i rettighetsproblematikk. I midten av desember uttalte Nyhus følgende til KRS247:

– Hvis noen ønsker å bruke andres varemerker, er de henvist til å spørre om tillatelse før man bruker dem. Det er ikke bare påbudt ved lov, det er også vanlig folkeskikk. Når de nå svarer med å henge meg ut som en prøver å ødelegge festen, så er det åpenbart at de har fullstendig mangel på både manerer og respekt for norsk lov. Mener de at jeg har gjort noe galt? På grunn av deres utrolige respektløse opptreden og avvisning av enhver dialog, må jeg nå dessverre bruke de nødvendige juridiske virkemidler for å ivareta rettighetene.

Jubileumsfesten heter nå Q25: Jubileumsfesten. På Facebook har nå et nytt arrangement blitt opprettet, der fremtidige slipp og nyheter blir sluppet.

Johansen understreker at navnestriden ikke er over og avviser Nyhus påstander om manglende vilje til dialog.

– Siden november har vi forsøkt å få svar på hva som skal til for at vi kan benytte navnet under jubileumsfesten, uten å måtte vente på juridiske kjennelser, avgjørelse i Patentstyret og en eventuell rettssak. Alle løfter om tilbakemeldinger og tidsfrister brytes, og vi gir derfor opp forsøket på å finne en løsning i fellesskap. De juridiske vurderingene av saken vil gå sin gang parallelt, men vi har rett og slett ikke tid til å vente på beslutningen, sier Johansen i pressemeldingen.

Han lover at en ny headliner skal slippes allerede på mandag.

Tidligere har Fædrelandsvennen skrevet at det er strid om rettighetene til bruk av Quart-navnet. I følge avisen er retten til bruken av varemerket Quart registrert hos Patentstyret i navnet til Trond Åge Nyhus. Nyhus var bookingsjef for Quart i 2009 og da denne festivalen gikk konkurs kjøpte han retten til navnet fra konkursboet. Nyhus var daglig leder og festivalsjef for Odderøya Live fra 2010 til festivalen gikk konkurs i 2014.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer