KRS247.no

Henter værvarsel...

Årets julefest – større enn noen gang

– Så mange har vi tidligere år aldri kunnet invitere. Dette er blitt gjort mulig takket være en fantastisk dugnad fra bedrifter og enkeltpersoner.

Torstein Elefsen smiler, og smilet blir bare bredere og bredere når han forteller om den enorme oppslutningen som bedrifter, private, organisasjoner og andre har vist og som gjør det mulig for Blå Kors Kristiansand å kunne invitere dem som virkelig trenger det, personer som enten er eller har vært i rusbehandling, til en storslagen julefest.

– Det skal bli stort å kunne ønske gjestene velkommen når vi fredag 20. november arrangerer julefesten, sier Elefsen.
Bakgrunnen for festen er at Blå Kors Kristiansand for fjerde gang ønsker å tenne lys og håp hos dem som sliter.

Maria Arredondo og Torstein Sødal
På selve festkvelden får gjestene en festmiddag. Deretter inviterer Torstein Sødal og Maria Arredondo sammen med Martin Halla, til julekonsert i Storsalen, i år som de har gjort det de tre foregående årene. Etter konserten blir det delt ut gaver til gjestene.

– Vi serverer en flott tre retters middag, og alle får gaver. Flere titalls frivillige stiller opp som servitører. Disse er med på å gjøre dette til en minnerik helaften. Hele kvelden er i et rusfritt miljø. Alt er gratis for dem som deltar, sier han.

Det koster å skulle arrangere en julefest. For å komme i mål og gi en god opplevelse til dem som trenger det, har Torstein i lang tid arbeidet med å kontakte bedrifter og privatpersoner.

DSC_0192

Torstein Elefsen, sammen med Maria Arredondo under fjorårets konsert (Foto: Ivar Eidsaa)

Overveldende
– Tanken var at dersom vi går vi sammen i et skikkelig spleiselag, skal vi klare å innfri slik vi ønsker, og gi en minneverdig kveld for dem som ikke er så godt vant, sier han.

Ettersom det koster litt å gjennomføre et slikt arrangement, har Torstein Elefsen vært rundt for å promotere arrangementet. Mange har sluttet opp om festen.

– Det har vært moro, smiler han.

En bedrift som Elefsen besøkte, syntes ideen var så god at bedriften likegodt valgte å kjøpe 25 plasser. En annen har kjøpt 30, en tredje har kjøpt ti, og i tillegg kommer de mange, mange som har kjøpt en eller to plasser.

Julefest for første gang!
– Tallene er store. Men det handler om enkeltmennesker, sier daglig leder for Blå Kors Kristiansand, Arvid Solheim.

– Det sier litt om hva dette betyr når en mann i 40-årene kommer med blanke øyne og sier at dette er første gang han får oppleve å være med på en julefest. Det gjør oss rimelig ydmyke å se hva det betyr for dem som livet ikke har fart så godt av sted med. Da er det fint å kunne gi glede og gode opplevelser tilbake, sier Solheim, som varmt takker de mange bedrifter, organisasjoner og privatpersoner som har vært med på å bidra.

– Den støtten som er blitt oss til del gjør oss i stand til å hjelpe andre. Byens befolkning gjør det mulig for oss å gjøre det vi virkelig ønsker, nemlig å møte den enkelte på en god og positiv måte, sier han.

Over 60 frivillige
– Det som bedrifter og private har gitt, representerer enorme verdier. Skulle vi i Blå Kors Kristiansand ha gått ut på det åpne markedet for å kjøpe 270 plasser med full bevertning. Det sier litt om givergleden som vi er blitt møtt med, sier Torstein Elefsen.

Han berømmer også det gode arbeidet som er blitt lagt over tid i Posebyen Frivilligsentral.

– Camilla Rasch som leder arbeidet har fått med mange. Nå er over 60 frivillige som har sagt de vil stille for å få gjennomført arrangementet. Så på fredag stiller flere bedrifter med egne ansatte, Viper-jentene deltar, sammen med en lang rekke andre. Så dette skal bli en julefest som vi håper og tror vil gi gode minner for de som er med, sier Torstein Elefsen og Arvid Solheim.