Annonse

Arbeidsledigheten øker på Agder


Arkivfoto: Tor Erik Schrøder

Det har vært en liten økning i antallet arbeidsledige i Agder-fylkene i desember sammenlignet med forrige måned. Det viser seongjusterte tall fra NAV.

5524 sørlendinger er nå registrert helt arbeidsledige. 3225 er ledige i Vest-Agder, mens 2299 er ledige i Aust-Agder. Det er en økning på henholdsvis 541 og 388 personer i forhold til samme tid i fjor. For begge fylkene tilsvarer dette en oppgang på 20 prosent.

Ledigheten er nå i desember høyest i Rogaland med 4,3 prosent av arbeidsstyrken. Fulgt av Aust-Agder og Vest-Agder med henholdsvis 4,0 og 3,5 prosent.

Mange varsler om oppsigelser og permitteringer
I løpet av november mottok NAV varsler om oppsigelser og permitteringer av til sammen 4 100 personer. Det er 1 700 flere enn i tilsvarende måned i fjor. Det er spesielt oljerelatertevirksomheter som holder til på Sør-Vestlandet som er berørt. Nesten halvparten av varslene NAV har mottatt i år er meldt inn fra virksomheter som holder til i Rogaland, Hordaland eller Vest-Agder.




Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer