Annonse

Anker forvaringsdommen


Foto: Pål Lomeland

Det blir ny runde i retten for både de etterlatte og for den 16 år gamle gutten som i forrige uke ble dømt til 11 års forvaring for å ha knivstukket Jakob Abdullahi Hassan (14) og Tone Ilebekk (48) ved Wilds Minne skole den 5. desember. Han har anket dommen.

Det sier guttens forsvarer Svein Kjetil Stallemo ifølge NRK Sørlandet.

– Loven har strenge vilkår for å benytte forvaring for så unge lovbrytere, og vi mener de vilkårene ikke er oppfylt, sier Stallemo som mener ett av disse kravene er gjentakelsesfaren som han mener mangler.

Når saken skal opp i lagmannsretten er foreløpig ikke kjent, men Stallemo tror det trolig blir i månedsskiftet august og september.

Morten Andersen, enkemannen til Tone Ilebekk, er naturlig nok skuffet over at 16-åringen har anket.

– Jeg er litt skuffet over at de vil påføre oss nok en runde i retten. Jeg hadde håpet vi kunne slippe, da jeg mener han har påført oss nok, sier Andersen til Fædrelandsvennen i ettermiddag.

Bistandsadvokat for Tone Ilebekks familie, Tove Karlsen Westbye deler oppfatningen til Andersen.

– Dette blir en ekstra påkjenning for dem, og de hadde håpet å være ferdig med saken i tingretten, sier Westbye.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer