Annonse

Tilbakeviser påstand om dårlig bæreevne


Arkivfoto: Pål Lomeland

Til tross for at Varoddbroa ligger på listen over broer i Norge med nedsatt bæreevne, avkrefter Statens vegvesen at tilstanden er så kritisk som VG skal ha det til.

Tidligere i dag publiserte VG en oversikt over broer i Norge som har en nedsatt bæreevne. Avisen hadde fått innsyn i inspeksjonsrapportene som over hundrevis av sider beskriver broer med rust, hovedbæresystem som er i ferd med å gå i oppløsning og pill råtne bærebjelker. Blant 104 broer i Norge var også Varoddbroa i Kristiansand nevnt.

Seksjonsleder for bru og vedlikehold i Statens vegvesen region Sør, Odd Rønnestad, sier til KRS247, at deres system ikke har blitt oppdatert med den riktige tilstanden til broa.

– Det var et lite element på dekket, som vi reparerte i fjor, og det gjorde at vi satte ned lastgrensen en kort periode. Men denne reparasjonen har av en ukjent årsak blitt fjernet, slik at den står i vårt forvaltningssystem med feil status, sier Rønnestad.

Dagens brosystem over Varodden har lenge vært planlagt utskiftet, men har av ulike grunner blitt utsatt flere ganger. Rønnestad er klar på at de forholder seg til 2018 som tidspunktet for når en ny bro er på plass.

– Vi tar hensyn til at den eldste broa må skiftes ut vedlikeholdsmessig og håper på at vi kan få bygget ut en ny bro innen 2018, avslutter Rønnestad til KRS247.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar