Annonse

Vil prioritere jernbane før ny E39


Fotograf: Tor Erik Schrøder - www.kengururfoto.com

Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i Rogaland, Eirin Sund, mener en gjenåpning av Ålgårdbanen må komme før en ny firefeltsvei til Kristiansand, det skrev Aftenbladet i går. Det førte til sterke reaksjoner blant lokalpolitikere på Sørlandet. 

– Dette mener jeg som lokalpolitiker for Rogaland, og da er Ålgårdbanen og dobbeltspor til Egersund viktigere for oss, sier Sund (bildet) til Radio Sør.

Stortingsrepresentant for AP Eirin Sund

Stortingsrepresentant for AP Eirin Sund

Hun påpeker at et samlet Storting har stemt for at man skal satse tog i storbyområdene. Deriblant også Jærbanen og Ålgårdsbanen.

– Arbeiderpartiet sentralt mener vi skal ha skikkelig bra vei mellom Stavanger og Kristiansand, men det er ikke konkludert med om det skal være firefeltsvei eller ikke. Årsaken er fordi vi ikke kjenner prisen, sier Sund.

Hun sier lokalpartiet i Rogaland vil være opptatt av firefeltsvei til Kristiansand, men vil ikke gi prosjektet blankofullmakt før kostnadene er på plass.

 

 

Sterke reaksjoner

Flere lokale politikere på Sørlandet reagerer sterkt på uttalelsene fra stortingsrepresentanten fra Arbeiderpartiet.

Bystyrerepresentant for Frp og førstekandidat ved kommunevalget til høsten, Stian Storbukås omtaler det som et dårlig timet mageplask fra arbeiderpartiet.

– Nå må vi stå sammen tverrpolitisk, og ikke spenne beina under prosessen, sier Storbukås til krs247, som mener dette er en sak som ikke bare handler om Vest-Agder og Rogaland.

– Det er stor enighet i både Telemark, Aust-Agder, Vest-Agder og Rogaland om dette temaet, så jeg synes det er ubetimelig å komme med dette nå, sier Storbukås.

Ordførerkandidat for Høyre i Søgne Tom Løchen sier han er forferdet over uttalelsene.

– Ålgårdbanen er et lite sidespor, og ubetydelig i den store sammenhengen, så jeg fatter ikke hvordan dette kan komme nå, uttaler han til Krs247.

– Vi har ikke råd til flere hardt skadde langs denne veien, avslutter han.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar