Annonse

AKT: – Vil skape store utfordringer med kapasiteten


Foto: Bjørne Jortveit, Knutepunkt Sørlandet

Agder Kollektivtrafikk mener det vil skape store problemer med både avviklingen av ruter, men også i antall passasjerer de kan ha på bussene hvis forslaget til Trygg Trafikk blir innført.

Siv Elisabeth Wiken, adm. dir i AKT (Foto: Bjørne Jortveit, Knutepunkt Sørlandet)

Siv Elisabeth Wiken, adm. dir i AKT (Foto: Bjørne Jortveit, Knutepunkt Sørlandet)


Leder for organisasjonens avdeling i Aust-Agder, Paal Ove Sodefjed sier til NRK Sørlandet at han ønsker en nedsatt fartsgrense for bybusser med ståplasser.

Dagens regelverk sier at det er tillatt med ståplasser på såkalte Klasse 1-busser, altså bybusser. Der er fartsgrensen 70 kilometer i timen. Sodefjed ønsker å sette den ned til 50 kilometer i timen og begrunner det blant annet med at du ikke er trygg når du står i bussen.

– Vi forholder oss til nasjonale regler for trafikksikkerhet, sier administrerende direktør i AKT, Siv Elisabeth Wiken til KRS247 og tror en nedsatt fartsgrense vil skape mer problemer i forhold til å overholde rutetilbudet som er i dag.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer